Vy ho milujete a on o vás nemá záujem? Hlavu hore, môže to pre vás byť vynikajúca lekcia.

Väčšina z nás zažila neopätovanú lásku na vlastnej koži. Tým „šťastnejším“ sa to podarilo aj viackrát za život. Je to však skúsenosť, na ktorú sa len tak ľahko nedá zabudnúť. Vy ste do toho vložili všetko, neraz i vlastnú hrdosť. Porušili ste všetky hranice, no dotyčná osoba o vás napriek tomu nestojí. Dá sa z toho vôbec nezblázniť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Určite áno. Všetko má totiž dva uhly pohľadu. I z tejto krajne nepríjemnej a bolestivej situácie sa môžeme niečo naučiť. Napríklad toto:

Priznať si vlastné pocity

Photo by Anthony Tran on Unsplash

To, že nesadneme každému, je absolútne v poriadku. Aj vy máte právo si chvíľočku hovieť v bolesti, ktorá vás však naučí, že nemusíte byť nutne stredobodom pozornosti všetkých ľudí na planéte. Neľúbi vás? Je to nefér, no aspoň sa naučíte pracovať i s vlastnými negatívnymi emóciami.

Nikdy nehovoriť nikdy

Aj to vás môže naučiť neopätovaná láska. Možno ste sa pred časom v duchu vysmievali kamarátke, ktorá fňukala nad tým, že je Tomášovi úplne ľahostajná. A teraz sa to stalo vám. Nikdy nevieme, čo sa bude diať. Aj jednostranná láska nás však môže naučiť nazerať na svet cez trošku inú optiku. Možno budete viac tolerantnejší k okoliu, pretože život nám naozaj občas pripraví nečakané prekvapenia.

Poznanie, že city sa nedajú nanútiť

Photo by Tina Markova on Unsplash

A kým vám to niekedy dôjde, tak musí neraz pretiecť veľa vody. Stále (pod)vedome dúfame, že sa všetko zmení, a že raz, možno v jeden prenádherný letný deň sa zobudíme s tým, že je do nás zamilovaný/á. Nie, nie, a ešte raz nie. City sa len tak ľahko nemenia. Preto neplytvajte vzácnou energiou.

Náš čas je príliš vzácny na to, aby sme s ním plytvali

Život máme len jeden. To najcennejšie v ňom je čas, pozornosť a energia. Pretože toto sú nenávratné zdroje, ktoré sa len tak ľahko nedajú doplniť. Preto s nimi treba narábať rozumne. Dvakrát si teda premyslite, či ich investujete do platonickej lásky, ktorá skutočne nikdy nebude opätovaná.

Dá sa to zvládnuť

Photo by Bảo-Quân Nguyễn on Unsplash

I keď v štádiu maximálnej zamilovanosti nechcete ani počuť o tom, že by ste nemali skončiť spolu, vedzte, že raz prekonáte i túto etapu. Prijmete to, čo sa nedá zmeniť. Budete mať za sebou skúsenosť, ktorá vás naučila veľa. A to vám nikto nikdy nevezme.

Pozri aj: Ako sa raz a navždy dostať cez neopätovanú lásku? Pomôže vám týchto 6 rád

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov