Foto: pixabay.com

Komunikácia je základ.

To, aká je komunikácia dôležitá, vedia veľmi dobre predovšetkým ľudia, ktorí ňou dokážu každého doslova očariť. Aké sú ich “tajné” triky, ktoré používajú, aby druhých oslnili? To sa dočítate v článku nižšie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prezradil ich portál Your Tango. 

#1 Počúvajú, aby pochopili, nie aby reagovali

Určite aj vy máte vo svojom okolí niekoho, kto má potrebu na všetko reagovať spôsobom, že niečo podobné už zažil, alebo sa s tým stretol aj on. Toto ale charizmatickí ľudia nerobia. Druhých počúvajú preto, aby ich plne pochopili, a aby mohli rozvinúť zaujímavú debatu, nie preto, aby okamžite reagovali. 

#2 Pýtajú sa otázky

Ak s niekým komunikujete a pýtate sa ho otázky, je to jasným prejavom nielen toho, že ste ho pozorne počúvali, ale taktiež toho, že daná téma vás veľmi zaujala, a chcete sa o nej dozvedieť viac. Pýtať sa otázky je preto skvelý spôsob, ako na niekoho zapôsobiť. 

Foto: pixabay.com

#3 Hľadajú spojenie, nie rozdiely

Množstvo ľudí má potrebu neustále sa hádať a hľadať rozdiely, na základe ktorých by mohli vyvolať nejakú výmenu názorov. Toto ale očarujúci a charizmatickí ľudia nerobia — práve naopak. V tom, čo im niekto povie, sa snažia nájsť niečo, čo by vyzdvihli alebo pochválili. 

#4 Nesťažujú sa

Neustále sa na všetko sťažovať sa pre ľudí stalo niečím, čo je úplne prirodzené. Len málokto je ale ochotný miesto sťažovania sa s daným problémom niečo robiť. Presne toto ale robia charizmatickí ľudia — nerozprávajú o problémoch a nenariekajú. Rozprávajú o riešeniach. 

#5 Nie sú náladoví

Iste viete, aká náročná je komunikácia s ľuďmi, ktorí sú náladoví. Neustále okolo nich musíte chodiť ako po škrupinkách a nikdy neviete, čo od nich môžete čakať. Naopak, tí najviac očarujúci ľudia sú konzistentní a vždy sa k vám budú správať rovnako. Aj to je jedno z ich tajomstiev, pre ktoré sú tak obľúbení. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov