Foto: facebook.com/lissyellephotography/

Vety, ktoré vám môžu pomôcť.

Žiaľ, aspoň raz za život sa to stalo asi každému z nás. Očarila vás nejaká osoba, zamilovali ste sa do nej celým svojím srdcom a možno ste dokonca vytvorili aj pár a váš vzťah bol na začiatku úplne dokonalý. Potom ste si však uvedomili, že nemilujete danú osobu, ale falošnú predstavu, ktorú ste si o nej utvorili…

Článok pokračuje pod videom ↓

Nestalo sa to náhodou aj vám? Ak áno, pri liečení vašich rán vám pomôže týchto 18 pripomienok, ktoré zosumarizoval portál Thought Catalog. 

#1 Keď vidíte potenciál v niekom, kto ho nemá, je to len potvrdením vášho charakteru. Len dobrí ľudia chcú vidieť dobro aj v iných. 

#2 Ak hľadáte dobro v niekom, v kom nie je, je to obrazom vašej ľudskosti.

#3 Jediným možným krokom k uzdraveniu je pripustiť si, že ste sa zamilovali do predstavy, nie do reality. A to najlepšie, čo môžete spraviť, je nechať túto osobu odísť. 

#4 Keď prestanete vidieť, aký je váš vzťah v skutočnosti a zameriate sa na to, akým by “mohol byť”, je to cesta k záhube. K záhube vášho vzťahu i vás. 

Photo by Lucas Pezeta from Pexels

#5 Keď s vami niekto chce byť, verte, že s vami bude. 

#6 Keď s vami niekto nechce byť, začne vás buď úplne ignorovať, alebo sa začne vyhovárať. 

#7 Nikto nie je až takým dobrým hercom. Každý ukazuje svoju pravú tvár pomocou rôznych drobných gest či poznámok. Dávajte si na tieto varovné signály pozor a buďte vnímaví. 

#8 Áno, nikto nie je dokonalý. No každý je za svoje správanie zodpovedný. 

#9 Je naivné predpokladať, že sa “to zlepší”. Áno, niektorí ľudia sa menia, no ide skôr o výnimku. Nespoliehajte sa na to. 

#10 Uvedomte si, že vašou úlohou nie je na túto osobu zabudnúť. Tá osoba totiž neexistuje. Všetko, čo musíte spraviť, je zbaviť sa zidealizovanej predstavy o nej. 

#11 Neskrývajte svoje uviaznutie za nádej. Nejakej predstavy o osobe sa často držíme len preto, pretože sa bojíme pohnúť dopredu. Dáva to zmysel, pretože aktuálne vidíte len to, čo stratíte. To, čo získate, ešte vidieť nemôžete. 

#12 Keby ste sa vo vašom vzťahu prestali snažiť vy, čo by z neho zostalo? Ak nič, máte odpoveď na svoje viaceré otázky. 

pexels.com

#13 V kútiku svojej duše, hlboko vo svojom vnútri veľmi dobre viete, ako tu skutočne je. Nie ste si neistí, viete, že to nemá zmysel. Len sa to bojíte priznať. 

#14 Nie je vašou povinnosťou vidieť v ľuďoch len to dobré. Vašou povinnosťou je vidieť ich takých, akí naozaj sú. 

#15 Táto osoba vás bude ovplyvňovať, kým ju nepustíte. Prestaňte jej venovať všetku svoju energiu a uvidíte, že vaše rany sa začnú hojiť. 

#16 Ak tento vzťah necháte ísť, jediný, kto z toho bude mať prospech… budete vy. Zaslúžite si niekoho, kto vo vás vidí to, čo vidíte aj vy v ňom. Zaslúžite si niekoho, kto si vás bude vážiť a kto vás bude milovať. 

#17 Nemôžete stavať na tom, aký by niekto “mohol byť”. Alebo aký by ste chceli, aby bol. Jednoducho nemôžete. Keby ste vedeli, že daná osoba zostane presne takáto po zvyšok svojho života, chceli by ste s ňou ostať navždy?

#18 Pravdepodobne ste práve odpovedali “nie”. Tak na čo ešte čakáte? 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov