S najväčšou pravdepodobnosťou sa to už niekedy stalo aj vám.

… a keď nie, nebuďte prekvapení, ak sa vám to ešte len stane – a to bez ohľadu na to, či ste muž alebo žena, zadaní alebo slobodní či starí alebo mladí. Nešťastná láska jednoducho zasiahne kohokoľvek, a to spravidla vtedy, keď to čakáte najmenej. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno ju prežívate práve teraz. Možno ste si už uvedomili, že nikdy nebudete môcť byť spolu a vaše srdce sa rozpadlo na drobné kúsky. Možno sa vám práve teraz tisnú slzy do očí, keď si spomeniete na to, že on/a už viac nie je vašou budúcnosťou, ale vašou minulosťou. Iba spomienkou, ktorá sa časom rozplynie.

Možno ste smutní, zničení a zraniteľní. Možno sa nenávidíte za to, akí ste práve slabí. Možno si vyčítate, že s emóciami, ktoré vás práve ovládajú, nedokážete nič spraviť. Nedokážete ich ovládať, nedokážete im prikázať, aby jednoducho odišli. Nedokážete to, pretože ste milovali celým svojím srdcom. A stále milujete.

Vo vašom vnútri práve prebieha akýsi boj ľútosti a viny. Možno ste to mali celé zastaviť oveľa skôr, kým sa ešte dalo. Nemali ste dovoliť, aby to prerástlo až do takýchto rozmerov. No stalo sa. Vy už teraz viete, že s tým nedokážete spraviť vôbec nič a vyčítate si to. Vyčítate si to každý jeden deň.

Ale viete čo? Musíte vedieť jednu vec. Čokoľvek, čo sa stalo, nebolo chybou a naozaj si to musíte prestať vyčítať. Nikdy sa neospravedlňujte za lásku len preto, že nedopadla podľa vašich predstáv. Bola to láska a to, že sme sa zamilovali, by sme nikdy nemali ľutovať.

Photo by Fernando @cferdo on Unsplash

Možno ste sa stratili niekde v procese jej spracovania ale to jediné, čo musíte spraviť, je nebrániť sa tomu, čo cítite. Prijmite ten smútok a dovoľte, aby vám ukázal, akou silnou osobou dokážete byť. Áno, určite to nebude jednoduché, ale ono to jednoduché byť ani nemalo. Láska nikdy nie je jednoduchá. A keď sa tak tvári, láska to jednoducho nie je.

Čo sa teda stane, keď sa zamilujete do niekoho, kto vám nie je súdený? Stanete sa silnejším. Stanete sa silnejším, pretože budete musieť pochopiť, že to, čo sa vám deje, je jedno veľkou lekciou, ktorá vás má niečo naučiť.

Vaše srdce sa začne dávať dohromady, až keď prijmete, že nemôžte prestať ľúbiť osobu, ktorá sa dotkla vašej duše. Už je jednoducho raz a navždy súčasťou vášho životného príbehu. Nesnažte sa s tým bojovať a nesnažte sa to zmeniť. To jediné, čo sa musíte naučiť, je ľúbiť túto osobu inak. To, ako na to, vám ukáže jedine čas.

Ak ste sa teda zamilovali do niekoho, kto vám nie je súdený, vedzte, že je to nádherná skúsenosť – bez ohľadu na to, ako sa to všetko skončilo ako skončí. Akokoľvek, bola to predsa láska.

Pozri aj: Toto je 5 životných lekcií, ktoré vás naučí jedine neopätovaná láska

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov