Foto: Photo by Flora Westbrook from Pexels

Tieto 2 typy osobnosti si veľmi často mýlime…

Každý z nás je tak trochu introvertom i extrovertom, no u väčšiny ľudí sa dá veľmi jasne odhadnúť, či u nich prevažujú introvertné alebo extrovertné črty. Za introvertov však veľakrát označujeme aj ľudí, ktorí nimi nie sú…

Článok pokračuje pod videom ↓

Medzi nich patria napríklad aj veľmi citliví extroverti. Ako zistíte, že ste jedným z nich aj vy? 10 znamení popísal portál Thought Catalog. 

#1 Nevadí vám prítomnosť ľudí, no vadí vám prítomnosť nesprávnych ľudí. Tí vás dokážu poriadne vyčerpať a vy sa nedokážete pretvarovať, že vám je ich spoločnosť príjemná. V zásade sa riadite pravidlom, že radšej samota, ako neinteligentná spoločnosť. 

#2 Keď máte najlepšieho priateľa alebo partnera, ktorý je extrovertný, nerobí vám problém chodiť s ním do spoločnosti. Dôležité je pre vás však to, že ste spolu, nie okolití ľudia. 

#3 Chcete, aby ste sa každému páčili. Možno to neznie dobre, no v skutočnosti je to túžba väčšiny ľudí.

#4 Jednoducho milujete byť zamilovaní. Citliví extroverti sú skutočnými romantikmi – to sa síce dá samozrejme povedať aj o introvertoch, no citliví extroverti to dokážu viac prejaviť navonok a v ich vzťahoch zvyčajne nechýba silná sexualita. 

#5 Keď sa zamyslíte nad tým, ako sa cítite osamote a so svojimi blízkymi, zistíte, že oveľa lepšie sa cítite, keď nie ste sami (aj keď sa veľakrát presviedčate o opaku). 

Foto: Photo by Ali Pazani from Pexels

#6 Keď ste boli dieťa, boli ste extrovertom. Nemali ste radi samotu, no potom sa niečo stalo a začali ste ju vyhľadávať. Je to preto len reakcia, nie vaša povahová črta. 

#7 Nerobí vám problém nadväzovať nové priateľstvá či známosti. Keď sa idete baviť, žiarite a poznajú vás aj baristi vo vašich obľúbených kaviarňach. 

#8 Niekedy však máte chuť jednoducho sa nikomu neozvať aj niekoľko dní a užívať si samotu. To však, samozrejme, nemusí každý pochopiť. 

#9 Preferujete pracovať osamote, avšak o výsledky vašej práce sa potom radi delíte s inými. Napríklad – môžete byť spisovateľmi a pracujete tak sami, no robíte to pre ľudí a zaujíma vás ich názor. 

#10 Keby ste mali načrtnúť obraz svojho dokonalého života, nebola by to samota, ale život s vašou polovičkou, najbližšou rodinou a zopár naozaj blízkymi priateľmi. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov