Foto: Photo by Richard Jaimes on Unsplash

Nájdete sa v nich?

Nájsť človeka s integritou nie je vôbec jednoduché – je ich totiž naozaj veľmi málo. Čím sa však taký človek s integritou vyznačuje? To popísal portál The Learning Mind. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Charakterizuje ho týchto 10 vlastností. 

#1 Je autentický 

Človek s integritou sa nepotrebuje na nič hrať, je jednoducho autentický a neskrýva sa za žiadne masky. Celému svetu ukazuje svoju pravú tvár. 

#2 Vždy ostáva pokojný

Aj počas konfliktných alebo nepokojných situácií z neho vyžaruje pokoj. Impulzívni a nevyrovnaní ľudia to zväčša považujú za “provokáciu”, ľudia s integritou sa však len ničím nedajú rozhodiť. 

#3 Je úprimný

Títo ľudia veľmi dobre vedia, že aj tá najbolestivejšia pravda je lepšia, než milosrdná lož. Vždy sú úprimní a nikoho nepotrebujú zavádzať. 

#4 Váži si svoj čas

Niektorí ľudia majú času na rozdávanie, a preto si nevážia nielen ten svoj, ale ani čas druhých. Čas človeka s integritou je však drahý a preto ho venuje len veciam a ľuďom, ktorí za to naozaj stoja. 

#5 Ospravedlňuje sa

Vôbec mu nerobí problém priznať si, že spravil chybu, a vzápätí sa za to i ospravedlniť. Vie totiž, že toto dokážu len tí najsilnejší ľudia. 

Photo by Diego PH on Unsplash

#6 Má silnú intuíciu

Nie každý sa môže na svoju intuíciu spoľahnúť, človek s integritou však určite áno. Svoju intuíciu počúva a dôveruje jej, pretože vie, že sa takmer nikdy nemýli. 

#7 Je milý

Ľudia s integritou si síce vedia povedať svoje a za svojimi názormi si stoja, no sú dobrákmi. Na ľudí sú vždy milí a keď je to v ich silách, radi pomôžu. 

#8 Je dôveryhodný

Keď vám povie, že vaše tajomstvo nikomu neprezradí, môžete mať istotu, že do ďalšieho rána ho nebude vedieť celé mesto. Čo človek s integritou povie, to jednoducho platí. 

#9 Úspech dopraje aj iným

Má ho on a najradšej je, keď ho majú aj iní. Nikomu nič nezávidí, práve naopak, každému dopraje len to najlepšie. 

#10 Dáva druhé šance

Človek s integritou veľmi dobre vie, že ľudia sa menia. Práve preto je schopný a ochotný dať druhú šancu – avšak len vtedy, keď vidí, že niekto o ňu naozaj stojí a zaslúži si ju. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov