Foto: instagram.com/bunnyjennyphoto/

Naozaj je niekedy lepšie nič nedať najavo?

Hovorí sa predsa, že žiadne emócie by sme v sebe nemali potláčať – či už ide o tie pozitívne alebo o negatívne. Všetci však veľmi dobre vieme, že nie vždy je to tak úplne možné a niektoré veci si niekedy necháme radšej pre seba – predovšetkým tie, ktoré nás trápia najviac.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak to tak robíte aj vy, určite sa spoznáte v týchto 10 veciach, ktorými sa snažite zakrývať svoju bolesť. Popísal ich portál Thought Catalog.

#1 Ste extrémne zaneprázdnení

Naberiete si na svoje plecia neúmerné množstvo povinností, len aby ste nemuseli myslieť na to, čo vás ťaží najviac.

#2 Snažíte sa riešiť problémy iných

S druhými budete ich problémy rozoberať neustále dookola, len aby ste aspoň na chvíľu nemysleli na tie svoje. 

#3 Nikdy nepoviete “nie”

Nech vás ktokoľvek poprosí o čokoľvek, vaša odpoveď bude vždy “áno”. Jednoducho potrebujete neustále niečo robiť, inak by ste sa zbláznili. 

#4 Takmer stále počúvate hudbu

Vždy, keď je to možné, počúvate nejaké skladby, ktoré popisujú vaše pocity či emócie, alebo ktoré vám niečo pripomínajú. 

pexels.com

#5 Vyhýbate sa očnému kontaktu s niektorými ľuďmi 

Poznajú vás lepšie ako ktokoľvek iný a vy viete, že jediný pohľad do očí by im prezradil, čo cítite. Očnému kontaktu s nimi sa preto vyhýbate. 

#6 Keď sa vás niekto opýta, ako sa máte, klamete

Poviete jednoducho “fajn” alebo “dobre, len som unavený/á”, aj keď to vôbec nie je pravda. Pred inými však svoje starosti rozoberať nechcete. 

#7 Snažíte sa byť pozitívni

Stojí vás to nesmierne množstvo energie, no niekde v hĺbke duše dúfate, že keď tomu uveria ostatní, uveríte tomu aj vy. 

#8 Aj tak na to neustále myslíte

Nech sa snažíte čo najviac pracovať, cvičiť, tráviť svoj čas s rodinou či s priateľmi – na svoj problém aj tak neustále myslíte.

pexels.com

#9 …a tak sa neustále pretvarujete

Na ľudí navôkol sa možno usmievate, no emocionálne ste na dne. Aj tak s nimi však idete von, pretože keby ste boli doma sami, bolo by to ešte horšie. Problémom však je, že aj v preplnenej miestnosti sa cítite osamelo.

#10 Najhoršie chvíle nastanú, keď ste sami

Vtedy vaše emócie vyjdú na povrch a veľakrát sa vám stane, že nedokážete zastaviť svoj plač a preplakať dokážete aj celú noc či celý deň. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov