Aj to, ako trávite svoje víkendy môže rozhodovať o tom, či budete úspešní.

Ak sa o niekom dá povedať, že je “úspešný človek”, úspešným je 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Pracuje na sebe, nezaháľa, má jasné plány a vízie, no popritom nezabúda ani na oddych. A to nielen od pondelka do piatka, ale rovnako tak aj počas víkendov. To sa však nedá povedať o neúspešných ľuďoch. Vo svojom “ležérnom” životnom štýle zotrvávajú aj počas víkendov a robia počas nich týchto 10 vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nemajú žiaden plán

Samozrejme nie je dobré mať nalinajkovanú každú jednu minútu, ale určite by ste aspoň mali vedieť, čo chcete počas víkendu stihnúť. Neúspešní ľudia to však nevedia a v pondelok ráno sa preto sťažujú, že nestihli nič.

#2 Nestretávajú sa s ľuďmi, ktorých majú radi

Počas pracovného týždňa na takéto stretnutia nemajú čas – teda sa na to aspoň vyhovárajú. Keby však mali chuť, so svojimi blízkymi by sa stretli počas víkendu, čo ale urobia málokedy.

Photo by Helena Lopes from Pexels

#3 Nedokážu existovať bez technológií

Úspešní ľudia sú radi, keď môžu aspoň počas víkendu vymeniť svoj smatfón, notebook a tablet za knihu a za príjemný pobyt v prírode. O neúspešných ľuďoch sa to však povedať nedá, celý víkend dokážu presedieť pred televíziou či pred počítačom.

#4 Celý víkend prespia

Možno ste už postrehli výsledky viacerých štúdií, ktoré potvrdili, že počas víkendu by sme mali vstávať v približne rovnaký čas, ako počas týždňa. Toto však u neúspešných ľudí neplatí a v posteli trávia pravidelne celé víkendy.

#5 Nedokážu prestať myslieť na prácu

Ak sa o niečo snažíme až priveľmi, väčšinou to nedosiahneme. To je dôvod, prečo by ste si mali dopriať oddych aj od práce a pokúsiť sa nad ňou premýšľať čo najmenej aspoň počas víkendu.

Photo by energepic.com from Pexels

#6 Sú leniví

Neúspešní ľudia vám v pondelok väčšinou nedokážu odpovedať na otázku, čo robili cez víkend, pretože nerobili nič. Potom to však ľutujú, majú výčitky svedomia a nový týždeň začínajú opäť s mrzutou náladou.

#7 Nerelaxujú

Pre ľudí pracujúcich aj cez víkendy je toto síce dosť kritický bod, no akokoľvek si počas víkendu skúste vyčleniť aspoň pár hodín na činnosť, ktorú máte najradšej a pri ktorej dokážete úplne vypnúť.

#8 Míňajú priveľa peňazí

Sobotná párty, piatkové nákupy vo výpredajoch… Po víkende však majú hlavu v smútku a uvedomujú si, že tieto výdavky boli absolútne zbytočné a v podstate im nič nedali. Úspešní ľudia míňajú, keď je to potrebné, nie vtedy, keď je víkend.

Photo by freestocks.org from Pexels

#9 Jedia nezdravé jedlá

Nie náhodou sa hovorí, že sme to, čo jeme. Keď príde víkend, neznamená to, že sa musíte úplne “opustiť”. Keď sa budete stravovať zdravšie, uvidíte, že sa tak budete aj cítiť.

#10 Nezažívajú žiadne dobrodružstvá

Pracovný týždeň predsa len neposkytuje toľko príležitostí na cestovanie alebo na výlety – či už plánované, alebo tie úplne spontánne. Vynahraďte si to preto cez víkend. Máločo vám dá toľko zážitkov a nových skúseností, ako cestovanie.

Pozri aj: Týchto 7 dobre mienených rád dostal v detstve každý z nás. Je však načase, aby ste im prestali veriť

businessinsider, businessinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov