Foto: Photo by Sonia Kardash on Unsplash

…a možno ju pred vami skrývali tak dobre, že ste o tom ani nevedeli.

Skryť depresiu je veľmi náročné, no nie nemožné. Ak s niekým nebývate, alebo s ním nie ste v každodennej interakcii, pokojne sa mohlo stať, že tento človek si prešiel ťažkou depresiou, a vy ste o tom ani nevedeli. Títo ľudia sú však iní. Boli úplne zlomení, prešli si peklom, no povstali z popola. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Your Tango zverejnil 10 vecí, ktoré by ste o nich mali vedieť. 

#1 Nezaslúžia si, aby ste ich podceňovali. Práve naopak. Vo väčšine prípadov ide o tých najsilnejších a najcharizmatickejších ľudí, akých stretnete. 

#2 Svoj mozog nedokážu vypnúť. Ich rozum je ako špongia a z okolia nasiakne okamžite všetko. Niekedy je to dobré – títo ľudia bývajú napríklad často veľmi úspešní v pracovnej oblasti, no v oblasti emócií môže byť práve toto problémom a spúšťačom depresie. 

#3 Môžu mať problémy s alkoholom alebo s drogami. V najhorších časoch to bol totiž jediný prostriedok, ktorý dokázal ich mozog vypnúť. 

#4 Utrpenie druhých spôsobuje utrpenie aj im. Vedia totiž, aké to je, a tieto pocity neželajú prežívať ani najväčšiemu nepriateľovi. 

#5 Keď niekomu musia ublížiť, veľmi ich to zraňuje. Takmer každý z nás sa niekedy ocitne v situácii, kedy pre svoje šťastie musí niekoho zraniť. Pre týchto ľudí je to však niečo podobné, akoby si museli do srdca vraziť dýku. 

Photo by Megan te Boekhorst on Unsplash

#6 Ich myseľ neustále bojuje s nejakými démonmi. A aj keď sa z depresie vyliečia, neznamená to, že títo démoni zmizli. 

#7 Môžu mať veľa známych, no majú len málo skutočných priateľov. Nezmyselné small talky o ničom z nich doslova vyciciavajú energiu. 

#8 Ich osobnosť vás môže miasť. Dobre ich spoznať je naozaj ťažké – keď už budete mať pocit, že sa vám to snáď podarilo, títo ľudia spravidla urobia niečo, čo vás naozaj prekvapí. Ich osobnosť je totiž naozaj veľmi komplikovaná. 

#9 Sú veľmi inteligentní. Nadpriemerná inteligencia je darom i prekliatím zároveň. Problémom je, že inteligentní ľudia často až príliš premýšľajú – čo je síce skvelé v pracovnej oblasti, no v súkromí to môže byť opäť spúšťačom depresie. 

#10 Sú nešťastní, keď ich druhí vidia trpieť. A to je jeden z dôvodov, prečo svoju depresiu často skrývajú. Nechcú tým totiž ublížiť svojim najbližším.

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov