Že sa to vylučuje? Áno, možno. Napriek tomu sa to však deje veľmi často.

S najväčšou pravdepodobnosťou ste o takomto prípade už počuli aj vy. Muž tvrdil, že svoju partnerku miluje, no napriek tomu ju opustil. Možne ste mu neverili a mysleli ste si, že klame, že človek, ktorý miluje, predsa nikdy neodíde. Nie je to však celkom pravda. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Na vine sú totiž vždy obe strany. Muž ženu môže milovať, no keď mu vzťah viac ubližuje a viac mu berie, než dáva, rozhodne sa odísť. A toto je 10 najčastejších dôvodov, prečo tak spraví.

#1 Z jeho partnerky sa stal iný človek

Nová práca, noví priatelia či nové záujmy. Niekedy môžu tieto veci vzťah posunúť na nový, vyší level, inokedy ho zas môžu úplne pochovať. Ak sa naplní ten druhý scenár, je pochopiteľné, že muž zo vzťahu odchádza.

#2 Cíti sa byť menejcenný

K tejto situácii dochádza v prípadoch, kedy sa žena v kariérnom rebríčku vyšplhá naozaj vysoko. Nie každý však znesie pocit, že jeho partnerka je tou úspešnejšou a dokonca zarába lepšie. V tomto prípade jeho ego veľakrát zvíťazí nad láskou.

pexels.com

#3 Chýba mu sex

Niekomu sa to možno nepočúva príjemne, no sex jednoducho k partnerskému životu nevyhnutne patrí. Ak ho jeho partnerka z nejakých dôvodov odmieta, radšej zo vzťahu odíde a nebude si hľadať žiadne “bokovky” za jej chrbtom.

#4 Partnerka ho nerešpektuje

Každý z nás potrebuje vo vzťahu od toho druhého rešpekt, a priznajme si, že muži ho potrebujú ešte predsa len o čosi viac. Žiaden muž preto určite nestrpí, ak ho jeho partnerka neustále ponižuje či zosmiešňuje.

#5 Jeho partnerka je posadnutá otehotnením

Áno, aj toto sa deje, a dokonca veľmi často. Keď žene začnú tikať biologické hodiny, veľakrát sa stane tehotenstvom absolútne posadnutá. Keď sa jej otehotnieť nedarí, veľakrát samozrejme obviňuje svojho partnera. Úprimne – kto by to strpel?

#6 Nikdy nie je dosť dobrý

Nech by sa snažil akokoľvek, jeho partnerka na ňom vždy nájde nejakú chybu. Nerešpektujte, že svojho partnera by mala brať takého, aký je.

Photo by Mag Pole on Unsplash

#7 Jeho partnerka je prehnane žiarlivá

Jemu nevadí, ak si jeho polovička zájde s kamarátom na kávu alebo na babskú jazdu, no ona ho vypočúva aj vtedy, keď z práce prišiel o 10 minút neskôr. Vo vzťahu by však mal platiť rovnaký meter na oboch partnerov a takýto tlak by dlho nevydržal nikto.

#8 Po svojom boku by chcel mať atraktívnu ženu

Úprimne, toto je problém mnohých žien. Keď sú vo vzťahu pridlho a nadobudnú akúsi istotu, mierne povedené, opustia sa. Prestanú dbať o svoj výzor a starostlivosti o svoju vizáž nevenujú žiaden čas. Je však pochopiteľné, že tak, ako ženy túžia po dobre vyzerajúcich mužoch, tak aj muži túžia po dobre vyzerajúcich ženách.

#9 Obrovské finančné nároky

Je prirodzené, že ak niekoho milujeme, veľmi radi ho potešíme niečím, čo mu spraví radosť. Ak si však materiálne dary niekto vyslovene nárokuje, a to nie hocijaké, niečo nie je v poriadku. Žiaľ, veľa mužov si to uvedomí až vtedy, keď ich konto už zíva prázdnotou.

pexels.com

#10 Neustále vyťahovanie minulosti

Toto sa stáva predovšetkým v prípade, kedy sa muž dopustil nevery. Ak mu žena už raz odpustila, malo by ísť o tému, ktorá sa viac nebude vyťahovať. Ľudia predsa neradi počúvajú o svojich zlyhaniach a toto nie je žiadnou výnimkou – hlavne keď ide o takú citlivú záležitosť.

 

Pozri aj: Toto je 7 dôvodov, pre ktoré mnohé ženy uprednostňujú vzťahy so staršími mužmi

culturehook
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov