Viete, čo skutočne priťahuje nežnejšie pohlavie?

Čo vás ako prvé zaujme na opačnom pohlaví? Možno výzor, úsmev, oči či celková charizma. Väčšina mužov a žien sa však zhodne na jednom. Osobnosť človeka je oveľa dôležitejšia než samotný výzor. Pretože on či ona môžu vyzerať skutočne dokonale, ak však chýba vnútorná krása, perfektný výzor skutočne nič neznamená. Táto štúdia sa však zamerala na skúmanie osobnostných čŕt, ktoré ženy považujú za príťažlivé. Viete, ktoré sú to?

Článok pokračuje pod videom ↓

Výsledky štúdie, ktorej sa celkovo zúčastnilo 128 mladých žien, svedčia o jednom. Ženy najviac priťahujú extroverti so stabilnou povahou, ktorí nemajú neurotické sklony.

Zlí chlapci vedú

Photo by vadim kaipov on Unsplash

Extrovertmi bývajú práve „zlí chlapci”, do ktorých je zaľúbená polovica spolužiačok. Práve extrovertná črta je pre ženy jednou z najpríťažlivejších. Muž ňou ukazuje, že sa nebojí byť sám sebou, ani občas prekročiť zaužívané hranice. Ženy tak môžu mať pocit, že takýto muž ich môže skutočne ochrániť.

To však nie je všetko. Druhou atraktívnou črtou je osobnosť so stabilnou, non-neurotickou povahou. A takú, bohužiaľ, majú aj narcisti či psychopati. V kombinácii s prvou črtou dostaneme typického zlého chlapca, ktorý je magnetom pre mnohé ženy. Podľa vedcov narcizmus, štipka psychopatie a machiavellizmus vytvárajú temnú triádu vlastností, ktorú nájdeme u mužov, ktorí najviac priťahujú pozornosť žien.

Príťažlivosť býva väčšinou krátkodobá

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Táto pozornosť je však väčšinu krátkodobá a podľa záverov štúdie môže súvisieť s rozmnožovaním. Príroda robí všetko preto, aby sa presadili ľudia s dominanciou, ktorá sa vyskytuje najmä u „zlých chlapcov”. Tí nemajú problém dostať ženu do postele. Deti vzniknuté z takéhoto krátkodobého splynutia môžu zdediť po otcovi priebojnosť. To však nemusí byť pravidlom.

Ženy, ktoré sa zúčastnili výskumu, považovali za najatraktívnejšieho muža, ktorého osobnostný profil sa prejavoval vysokou temnou triádou, nechýbalo mu vysoké sebavedomie, dominancia, no rovnako bol uňho spozorovaný oveľa nižší stupeň empatie.

Našťastie, väčšina žien si pre dlhodobé vzťahy vyberá partnerov vhodnejších pre život. Zlí chlapci sú síce atraktívni, ale ako životní partneri väčšinu za veľa nestoja.

Pozri aj: Mužov si obmotá okolo prsta bez toho, aby sa o to snažila. Tieto 4 vlastnosti má žena, ktorú muži milujú

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov