Niekedy sa z dobre mienenej rady môže vykľuť niečo, čo má pre váš vzťah absolútne opačný účinok.

Dobrá rada nad zlato? To určite áno. No niektoré rady môžu mať na naše vzťahy priam devastačný účinok. Vybrali sme pre vás top 10 najhorších rád, ktoré síce znejú skvele, no akosi vo vzťahových záležitostiach vôbec nefungujú. Neriaďte sa nimi, pretože len tak medzi nami – sú skutočne katastrofálne. 

Článok pokračuje pod videom ↓

To najlepšie, čo môžete robiť, ak chcete mať dobrý vzťah, je riadiť sa vnútorným pocitom. Ak máte pocit, že niečo máte spraviť, spravte to. Ak ste s tým vnútorne stotožnení a v hlave vám nevyskakujú žiadne otázniky, je to znak toho, že idete dobrým smerom. No mnohí sa radšej riadia radami druhých, než vlastným pocitom. Toto sú definitívne tie najhoršie rady, ktoré sa neoplatí počúvať.

#1 Hneď mu neodpisujte

Photo by ALP STUDIO on Unsplash

Po hodinách sústavného kontrolovania mobilu konečne odpísal. No experti radia, aby ste ho nechali vytrápiť aspoň pol dňa, aby nevedel, že naňho myslíte nocou i dňom. Ak mu chcete odpísať, urobte to. Nič s tým nepokazíte, práve naopak.

#2 Stane sa to vtedy, keď to budete najmenej čakať

Moja babka hovorila, že dobrú kravu aj pri žľabe nájdu. A viete čo? Je to hlúposť. Manžela som si našla na internete. Aby sme sa dali dokopy, musela som vynaložiť nejakú aktivitu. A skutočne to stálo za to.

#3 Láska príde vekom

Photo by Paul García on Unsplash

V skutočnosti vek nemá s láskou nič spoločné. Preto sa ľudia do seba zamilujú aj bez ohľadu na vekové rozdiely. Pretože láska sa neriadi kalendárom. A je to fajn.

#4 Tvárte sa, že vám je ukradnutý

Táto „vychytávka“ nám ma pomôcť v tom, aby sa na nás náš objekt záujmu ešte viac namotal. Ak sa však budete tváriť, že ho máte v paži, úplne tým raníte jeho city. Nie je vám ukradnutý. Je dobré, keď to bude vedieť aj on.

#5 Staňte sa lepšou verziou samého seba

Photo by Kyle Loftus on Unsplash

Je to síce fajn, o to by sme sa mali snažiť všetci, no na druhej strane nemá zmysel sa pretvarovať. To, že nie sme sami sebou skôr či neskôr určite vyjde najavo a partner by mohol byť z premeny anjela na démona nepríjemne prekvapený.

#6 Klamať na online zoznamkách je absolútne v pohode

Nie, nie je. A viete prečo? Lebo lož má krátke nohy. Aj v realite, aj vo virtuálnom priestore.

#7 Buďte sami sebou

Photo by Noah Silliman on Unsplash

Čo to vlastne znamená? Mnohí si túto radu zamieňajú s egoizmom, ktorý ich núti sústrediť sa len a len na seba a absolútne sa vykašľať na okolie. No so sebeckým postojom nevybudujeme žiaden stabilný vzťah. Na to by sme nemali zabúdať.

#8 Keď to príde, v bruchu sa vám roztancujú motýle

Skutočne? Vôbec to tak nemusí byť. Stabilný pocit lásky sa vyvíja postupne. Málokedy do nej vhupneme rovnými nohami. Motýle v bruchu sú síce fajn, ale určite nie sú nutnosťou, bez ktorej sa nedá vybudovať naplnený vzťah.

#9 Tajomstvo, manipulácia a iné lákadlá

Photo by Mickael Gresset on Unsplash

Niektoré rady hovoria, aby ste s objektom svojho záujmu manipulovali, hrali sa na neprístupných či menili taktiky lovu. Ale každého človeka to skôr či neskôr odradí. Stavte na úprimnosť. Páči sa vám? Mal/a by to vedieť. Aj to, ak u vás nemá žiadne kredity. Aspoň bude vedieť, na čom je.

#10 Pravidlo troch

…troch dní či tretieho rande. Podľa neho môžete mať sex s partnerom práve po troch stretnutiach, alebo mu môžete volať až po troch dňoch. Naozaj sa týmto pravidlom nedá riadiť. Robte to, čo cítite. Je to pre vás to najlepšie.

Pozri aj: Nebudete chcieť veriť, aké absurdné rady ohľadom výchovy detí sa vyskytovali v knihách pred 50 rokmi

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov