Ste pripravení?

Nebojte sa, vôbec nemusíte byť žiadnym umelcom, nejdeme kresliť. Ide vyslovene len o to, ako vaše podvedomie pochopí a vyobrazí jednotlivé časti hradu vo vašej mysli -časti, ktoré vám budeme postupne opisovať. Nižšie teda nájdete 6 pokynov – vždy si danú situáciu predstavte a vyberte si jednu z ponúkaných možností. Následne si prečítajte, čo vaše odpovede prezrádzajú o vašom charaktere. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Pozývame vás teda na prechádzku hradom vašej mysle… Nezabudnite si zapísať všetky odpovede, ktoré si vyberiete. Pripravení?

pixabay.com

#1 Ste pred vstupnými dverami hradu. Ako vyzerajú?

  • sú to jednoduché dvere
  • sú pokryté popínavými rastlinami a je ťažké ich nájsť
  • sú to obrovské drevené dvere s kovovými detailmi, ktoré pôsobia tak trochu desivo

#2 Dvere teda otvoríte, vkročíte do hradu a uvedomíte si, že v ňom niet živej duše – je opustený. Čo uvidíte ako prvé?

  • obrovskú, krásnu knižnicu s množstvom kníh
  • obrovský krb, v ktorom horí oheň
  • veľkú banketovú sálu s honosnými lustrami
  • dlhú chodbu s množstvom zatvorených dverí
pixabay.com

#3 Poobzeráte sa vôkol seba a všimnete si schodisko. Rozhodnete sa po ňom vyjsť hore. Ako schodisko vyzerá?

  • je masívne a rovné, vyzerá, akoby nikam neviedlo
  • je to veľkolepé schodisko v tvare impozantnej špirály

#4 Po tom, ako ste zdolali všetky schody, ste sa dostali do malej miestnosti, v ktorej je len jediné okno. Aké je veľké?

  • je to normálne, štandardné okno
  • je veľmi malé, ledva cez neho preniká svetlo
  • okno je obrovské, prekrýva takmer celý povrch jednej steny
pixabay.com

#5 Teraz sa z toho okna pozriete von. Čo vidíte?

  • obrovské vlny narážajúce do mohutných skál
  • zasnežený les
  • zelené, zakvitnuté údolie
  • malé, ale rušné mesto

#6 Teraz zídete už po známom schodisku dolu a ocitnite sa na mieste, na ktorom ste do hradu vstúpili. Prejdete dlhú chodbu a na jej konci nájdete dvere. Otvoríte ich a vyjdete na nádvorí. Ako vyzerá?

  • je plné buriny, polámaného dreva a je v ňom spadnutý plot z ostnatého drôtu
  • je krásne udržiavané, s nespočetným množstvom kvetov hýriacich farbami
  • je to taká malá džungľa, no viete si predstaviť, aká krásna záhrada by z toho pri troche snahy mohla byť
pixabay.com

Tak, a teraz sa poďme pozrieť na to, čo prezrádzajú vaše odpovede. 

Prvá otázka

Dvere predstavujú váš postoj k novým skúsenostiam. 

Ak ste si predstavili jednoduché dvere, pravdepodobne sa nebojíte nových výziev a radi pokúšate šťastie aj v nových veciach. Ak ste si zvolili skryté dvere, pravdepodobne neviete, aký ďalší krok máte urobiť a svoju budúcnosť aktuálne vnímate ako rozmazanú, nejasnú škvrnu. Ak ste si vybrali veľké, no strašidelné dvere, zmien sa pravdepodobne bojíte a pokiaľ to je možné, vyhýbate sa im. Robí vám problém vykročiť zo svojej komfortnej zóny a skúsiť niečo nové.

pixabay.com

Druhá otázka

To, čo ste v hrade uvideli ako prvé, vyjadruje váš názor na to, ako vás vnímajú druhí ľudia. 

Tak napríklad, ak ste uvideli knižnicu, myslíte si, že ostatní vás vnímajú ako človeka, ktorý im je vždy ochotný pomôcť. Veľký krb vyvoláva pocit tepla a vášne a vy si myslíte, že presne tieto emócie vzbudzujete u druhých. Banketová sála predstavuje vaše presvedčenie, že druhých dokážete oslniť, a že vždy im máte čo ponúknuť. Ak ste si vybrali dlhú chodbu s dverami, máte pocit, že iní vám nerozumejú, a že musia vynaložiť naozaj veľa snahy, aby sa k vám dostali bližšie.

Tretia otázka

Schodisko predstavuje názor na váš život. 

Ak bolo masívne, obyčajné a zdanlivo nikam nevedúce, svoj život beriete ako utrpenie. Ak ste si zvolili honosné špirálovité schody, dokazuje to, že život milujete, a že navyše ste poriadny romantik.

pixabay.com

Štvrtá otázka

Okno vyjadruje to, ako sa teraz cítite.

Malé okienko znamená, že ste uviazli vo veľmi ťažkej životnej situácii, ktoré je dokonca možno sprevádzaná depresiou. Tiež si zároveň myslíte, že vaša situácia je bezvýchodisková. Normálne okno štandardnej veľkosti vyjadruje, že v súčasnosti máte na svoj život a na svoje okolie naozaj realistické požiadavky. Uvedomujete si, že existujé isté obmedzenia, no na svoju budúcnosť sa tešíte a vidíte ju celkom jasne. Veľké okno predstavuje vaše odhodlanie, pocit neporaziteľnosti, voľnosti a odhodlania dosiahnuť cieľ, ktorý ste si stanovili.

Piata otázka

Výhľad z okna je akýmsi prehľadom celého vášho doterajšieho života. 

Búrlivé more predstavuje, že váš život bol doteraz hektický a nestály. Zasnežený les je odrazom osoby, ktorá doteraz žila izolovane a samotársky. Zelené údolie naznačuje, že ste mali pokojný a stabilný život, ktorý sa zaobišiel bez nejakých väčších drám. Rušné mesto je zas dôkazom vašej spoločenskosti a toho, že svoj voľný čas trávite najradšej v kruhu iných ľudí.

pixabay.com

Šiesta otázka

Obraz nádvoria odzrkadľuje váš pohľad na vašu budúcnosť. 

Ak ste si zvolili prvú možnosť, teda zanedbanú záhradu plnú buriny, znamená to, že na svoju budúcnosť sa pozeráte pesimisticky a nečakáte od nej nič dobré. Ak ste si zvolili krásnu, rozkvitnutú záhradu, dokazuje to, že na svoju budúcnosť sa pozeráte optimisticky a veríte, že bude patriť plneniu vašich cieľov a snov. Ak ste si vybrali poslednú možnosť, znamená to, že ste síce optimistickou, no zároveň veľmi realistickou osobnosťou, ktorá presne vie, čo môže očakávať. Nenosíte ružové okuliare, páve naopak – jasne vidíte všeky problémy, no vždy v sebe dokážete nájsť dostatok síl na to, aby ste ich zdolali.

Pozri aj: TEST: Analýza vašej osobnosti pomocou atramentových škvŕn. Tento presný psychologický test vám prezradí, kým v skutočnosti ste

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov