Autor fotky: Mikhail Nilov na Pexels

Ste skôr introvert alebo extrovert?

O vysokej senzitivite introvertov sa hovorí často. Samozrejme tak ako všetko, aj ona má svoje výhody i nevýhody. Na jednej strane sú takíto introverti neuveriteľnými “senzormi”akejkoľvek energie a dokážu si ju dobiť aj sami, na druhej strane môžu mať práve kvôli tomuto často pocit, že všetko na nich doslova “kričí”, všade je priveľa stimulov, a to ich nesmierne vyčerpáva. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Mať takto vysoko vyvinutú senzitivitu je ale určite darom, akurát sa s ním treba naučiť pracovať. Máte ju aj vy? Portál Your Tango zverejnil 9 tvrdení. Ak môžete povedať “áno” na minimálne 4 z nich, k takto vysoko obdareným introvertom patríte aj vy. 

#1 Milujete, keď môžete byť kreatívni. Zabúdate vtedy na čas a cítite, že ste vo svojom živle. 

#2 Interakcia s inými ľuďmi vás oberá o energiu a po každom stretnutí sa musíte “dobiť”.

#3 Vždy, keď sa s niekým stretnete, ste schopní cítiť jeho emocionálnu energiu.

Foto: Unsplash

#4 Máte podvedomý reflex neustále sa niekoho snažiť zachrániť – ste totiž mimoriadne empatickí. Cítite ale, že vás to oberá o energiu. 

#5 Vyhýbate sa väčšine spoločenských udalostí, pretože takéto podujatia vás stoja neuveriteľne veľa energie a musíte sa z nich zotavovať celé dni. 

#6 Často máte pocit, že ľudia sa podvedome pokúšajú čerpať z vášho energetického poľa a ste doslova magnetom na energetických upírov. 

#7 Ak sa v noci vo vašej blízkosti nachádza telefón, notebook, router alebo podobné zariadenie, máte problém zaspať. 

#8 Keď počujete o cudzom nešťastí, dotýka sa vás to, aj keď danú osobu nepoznáte. 

#9 Máte vnútorné tvorivé nutkanie, ktoré nedokážete utíšiť. Cítite, že aby ste skutočne žili a nielen prežívali, musíte robiť niečo kreatívne. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov