Svadobná noc nie je len o vášnivom milovaní.

Svadobná noc neraz býva terčom rôznych srandičiek, avšak v minulosti to bol vážny rituál, ktorého sa neraz (samozrejme nepriamo) zúčastňovala celá rodina. Krv na bielej plachte mala potvrdiť nevinnosť nevesty. V tých horších prípadoch bola nevesta odovzdaná do rúk hradného pána, ktorý využil právo prvej noci. To je však už chvalabohu minulosť. Čo sa však najčastejšie deje vo svadobnú noc dnes?

Článok pokračuje pod videom ↓

Nie je to len o sexe. Neraz je to to posledné, na čo majú unavení novomanželia chuť. Podľa štúdie je toto 5 najčastejších vecí, ku ktorým dochádza práve počas svadobnej noci.

#1 Milovanie – 40%

Photo by Marius Muresan on Unsplash

Počas svadobnej noci síce dochádza najčastejšie k sexu, ale je to oveľa menšie číslo, než by ste predpokladali. Posteľným radovánkam sa oddáva len 40 percent párov. Väčšina je na ne príliš unavená. Na druhej strane, niet sa čomu čudovať. Prípravy na svadbu a samotná svadba bývajú neraz psychicky aj fyzicky vyčerpávajúca záležitosť.

#2 Jedenie v posteli – 26%

Množstvo dobrôt, ktoré si konečne pár môže dosýta vychutnať. Prečo nie aj v spoločnej posteli? Nie vždy majú čas poriadne sa najesť, pretože sa musia venovať hosťom či iným záležitostiam. Preto sa s chuťou najedia v posteli.

#3 Pozeranie spoločných svadobných fotografií na sociálnych sieťach – 25%

Photo by rawpixel on Unsplash

Nie. Sociálne siete zjavne nepočkajú. Od svadobného stola rovno na Facebook. Takto trávi svadobnú noc až 25 percent párov.

#4 Otváranie svadobných darov  – 23%

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

Mnohé páry horia zvedavosťou a chcú čo najskôr zistiť, či dostali tri mikrovlnky a štyri porcelánové súpravy. Preto sa pustia do rozbaľovania darčekov.

#5 Ruka hore – 22%

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Niektorí novomanželia sa chcú počas svadobnej noci poriadne zabaviť. Oslavu svojej lásky premenia na najlepšiu párty svojho života. Preto z nej odchádzajú ako posledný. Aj to je spôsob, ktorým sa dá stráviť svadobná noc.

Prvý manželský sex by sa rozhodne nemal zmeniť na povinnosť. Neraz je najrozumnejšie riešenie vyspať sa doružova a užiť si spoločné milovanie naozaj až vtedy, keď naň budete mať obaja chuť.

Pozri aj: Mal by sa stať pojem “nevesta” novou psychiatrickou diagnózou? Týchto 6 príbehov vás prinúti zvážiť to

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov