Svadba môže byť naozaj stresujúcou udalosťou.

Pokiaľ snúbenci chcú, aby bola naozaj “dokonalá”, resp. presne taká, ako by chceli, pred svadbou ich čaká naozaj rušné obdobie plné vybavovania, zháňania a plánovania. Ako to však už býva, mnohé ženy berú prípravu svadby trocha vážnejšie, než je zdravé a tak vznikli aj tieto tragikomické príbehy. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Angličtina pozná na tento typ neviest jeden vynikajúci pojem, a to bridezilla. Ten vznikol spojením slovíčok bride, teda nevesta a Godzilla, teda príšera, ktorá išla aj cez mŕtvoly, len aby dostala, čo chcela (nie, podobnosť naozaj nie je čisto náhodná).

Bridezilla je teda žena, ktorá sa do role nevesty až príliš vžila a teraz terorizuje nielen svojho (možno) budúceho manžela, ale aj všetkých ľudí, ktorí majú s jej “dňom D” aspoň niečo spoločné.

Nasledovní ľudia sa na sieti Reddit rozhodli podeliť o tie najhrôzostrašnejšie príhody s bridezillami. Budeme radi, ak sa s nami v komentároch pod článkom aj podelíte o tú svoju.

#1 Nevesta bola blondínka. Všetky jej družičky boli brunetky, okrem mňa. Je to ťažko uveriteľné, no ona ma naozaj požiadala, aby som sa dala na jej svadbu prefarbiť, pretože chcela byť jedinou blondínou. Samozrejme som to nespravila a namiesto toho som sa vzdala svojej “funkcie” družičky. 

#2 Najlepšia kamarátka mojej manželky je profesionálna floristka. To, čo dokáže vyčarovať z kvetov na rôznych oslavách či svadbách, je naozaj neuveriteľné. Keď bola pozvaná na svadbu svojej dobrej priateľke, celú výzdobu (v hodnote viac než 1000 eur) jej spravila zadarmo. A reakcia nevesty a jej mamy? Obe boli nesmierne urazené, že floristka manželom nedala aj obálku s peňažným darom. Čo tam predsa po nejakej výzdobe…

Foto: Photo by Edward Eyer from Pexels

#3 Nevesta na svadbe, na ktorej som bola, mala 16 družičiek. Oblečené mali modré šaty, no každá v trocha inom odtieni a zoradené boli od najbledšej po najtmavšiu. Na družičky mala neprimerané nároky, no nezaplatila im nič. Vrchol bol, že ma poprosila o príhovor, no musela som jej ho dať “skontrolovať”. Samozrejme mi ho celý prepísala. Táto svadba bola pred šiestimi rokmi, no jej manžel dnes vyzerá ako absolútne zničený úbožiak, čomu sa samozrejme nikto nečuduje. 

#4 Môj otec zomrel 6 týždňov pred jej svadbou. Ona nedokázala pochopiť, prečo pre mňa jej deň D zrazu nie je prioritou. Na tej svadbe som však stretla svojho súčasného manžela, ju som odvtedy našťastie nevidela. 

#5 Moja kamarátka mala svadbu už v 19-tke. Dôvod? Prostý, hrala sa na silno konzervatívnu kresťanku a jednoducho už chcela mať sex. Pár mesiacov pred jej svadbou sa mi však podarilo zhodiť zopár kilogramov, za čo sa na mňa extrémne naštvala. Povedala, že za tú peknú a štíhlu chcela byť ona a na jej svadbu mi zakázala prísť. Večná škoda…

pexels.com

#6 V deň, kedy mala bridezilla z môjho príbehu svadbu, bolo vonku -12 stupňov Celzia, bol február a bola naozaj krutá zima. Ona si však zmyslela, že fotografovanie s hosťami prebehne vonku a každému zakázala obliecť si kabát. Vraj by to pokazilo fotky. Aj sám fotograf hovoril, že je to šialené, no ona si nedala povedať. Väčšina ľudí to samozrejme odmietla, po svadbe sa preto prestala baviť so 75% hosťami s tým, že všetci sme jej zruinovali vysnívanú svadbu. 

Pozri aj: Profesionál, ktorý píše svadobné sľuby prezradil 5 znakov, podľa ktorých okamžite vie, či ľuďom manželstvo vydrží alebo nie

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov