Foto: Photo by Elina Krima from Pexels

Pomaly, no isto “zožierajú” našu psychiku.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa vám už niekedy stalo, že ste sa jednoducho cítili smutne – a to bez toho, aby ste vedeli presne definovať jediný dôvod, prečo vlastne. Pravda je ale taká, že existujú isté veci, ktoré nás postupne ničia – aj keď si to možno neuvedomujeme (alebo minimálne nepriznávame).

Článok pokračuje pod videom ↓

To, o akých 20 vecí ide, definoval portál I Heart Intelligence. 

#1 Premýšľate aj nad vecami, ktoré nedokážete ovplyvniť. Nad niektorými vecami kontrolu jednoducho nemáme, a šťastie pocítime až vtedy, keď si túto pravdu pripustíme. 

#2 Všetko a každého chcete ovládať. Nemôžete chcieť, aby bolo všetko vždy po vašom. Nikdy to tak totiž nebude, a je to len zbytočne frustrujúce. 

#3 Držíte v sebe hnev. Musíte si pripustiť, že osoba, na ktorú sa hneváte, možno nepociťuje žiaden pocit viny či smútok. Ubližujete teda len a jedine sami sebe. Nechajte to ísť, nestojí to zato. 

#4 Porovnávate sa s inými. Niektorí ľudia to robia neustále, no jediné, čo si tým privodia, sú komplexy, závisť a smútok. 

#5 Nevidíte svoje malé pokroky. Je dobré mať veľké ciele, no nesmúťte, ak tam ešte nie ste. Vychutnávajte si aj malé pokroky. Nie náhodou sa predsa hovorí, že cieľ je cesta. 

#6 Nemyslíte pozitívne. Pesimizmus je skutočným jedom nielen pre našu myseľ, ale aj pre celé naše telo. Vždy, keď je to možné, snažte sa myslieť optimisticky. 

#7 Obklopujete sa toxickými ľuďmi. Ak sa obklopíte ľuďmi, ktorí vám nedajú ani dýchať, alebo sú negatívni, či vami manipulujú, šťastní nebudete nikdy. 

#8 Uviazli ste v minulosti. Možno ste prežili niečo, čo jednoducho nedokážete spracovať. Šťastie však môžeme nájsť jedine v prítomnosti…

#9 Ubližujete sami sebe. Ak priveľa fajčíte, pijete, necvičíte, alebo jete nezdravo, netrpí len vaše telo, ale aj vaša psychika. 

#10 Trpíte perfekcionizmom. Zlá správa je, že dokonalosť neexistuje. Snažiť sa o ňu je ako uviaznuť v bludnom kruhu, z ktorého niet cesty von. 

Photo by TOPHEE MARQUEZ from Pexels

#11 Ste znudení. Nuda robí s ľuďmi hrozné veci. Ak sa necítite dobre, popremýšľajte aj nad tým, či nemáte viac voľného času, ako by bolo vhodné. 

#12 Odopierate si potešenia. Nechodíte na dovolenky, nič si nekupujete, ničím si nerobíte radosť. Vždy si poviete, že to spravíte, keď budete mať viac času, viac peňazí či lepšiu náladu. Je však nevyhnutné spraviť si z času na čas radosť…

#13 Netrávite žiaden čas osamote. Každý občas musí byť úplne sám. Ak to niekto nedokáže, niekde je problém. 

#14 Nemáte žiaden spirituálny život. Každý by mal v niečo veriť. Tak, ako sa staráme o naše telo a myseľ, mali by sme sa starať aj o našu dušu. 

#15 Neznášate svoju prácu. Denne v nej trávime veľa času, je preto pravdepodobné, že ak vás oberá o chuť do života, šťastný život mať nebudete. 

#16 Ste netrpezliví. Všetko má svoj čas. Niektoré veci si ho vyžadujú menej, iné viac. Isté je však to, že netrpezlivosť vás bude len zbytočne frustrovať. 

#17 Potrpíte si na pohodlí. V komfortnej zóne však tie najlepšie veci nenájdete. Ak ich chcete objaviť, svoju komfortnú zónu budete musieť opustiť. 

#18 Nerelaxujete. Aj keď máte prácu, ktorá vás baví a napĺňa, z času na čas úplne vypnúť a oddýchnuť si je niečo, čo by ste určite nemali zanedbávať. 

#19 Ste príliš materialistickí. Spraviť si radosť niečím “hmotným” je skvelé, no skúste zbierať aj zážitky, ktoré nestoja nič – napríklad taký východ či západ slnka na vašom obľúbenom mieste. 

#20 Nie ste samostatní. Byť na niekom závislý je hrozný pocit, snažte sa mu preto vyvarovať a robte všetko preto, aby ste neboli závislí vôbec na nikom. 

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov