Foto: Photo by TOPHEE MARQUEZ from Pexels

Asi každý z nás sa už ocitol v situácii, kedy nevedel, čo ďalej.

Nie je to síce nič príjemné, no žiaľ, aj takéto situácie patria k životu. Nie je asi nič horšie, ako cítiť tú skľučujúcu prázdnotu a nemať ani poňatia, aký ďalší krok spraviť. Ak sa momentálne nachádzate v takejto nejakej situácii, pomôcť vám môže týchto 7 vecí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Learning Mind.

#1 Pripomeňte si, že veci sa menia

Obhliadnite sa do minulosti a pripomeňte si, že toto nie je prvýkrát, čo zažívate podobný pocit. A zakaždým ste to zvládli. Život je jednoducho ako horská dráha. Raz sme hore, raz dole. A ak ste práve dole, môžete už ísť len jediným smerom. 

#2 Spravte si radosť 

Niekedy sa jednoducho musíme rozmaznávať viac, ako kedykoľvek predtým. Doprajte si nejaký darček, navštívte nejaké nové miesto, alebo si hoci len doprajte deň voľna. Spravte čokoľvek preto, aby ste sa aspoň na chvíľu dostali do pohody. 

#3 Poplačte si

Niekedy jednoducho nemôžeme spraviť nič lepšie, ako si poriadne poplakať. Uľaví sa nám vtedy na duši, a aj keď je úľava len dočasná, môže byť svetlým bodom, ktorý vám dodá síl pokračovať v tomto boji ďalej. 

Photo by Polina Zimmerman from Pexels

#4 Priznajte si svoje pocity

Popierať ich by vám zobralo ešte podstatne viac energie, ako daný problém riešiť – nech je akokoľvek veľký. Zatajovaním pocitov či zametaním problémov pod koberec sa totiž veci vždy len zhoršujú a nabaľujú. 

#5 Nezabúdajte na dobré veci

Aj keď je vám najhoršie, nezabúdajte, že stále sa vo vašom živote nájde niečo, čo je dobré, a čo stojí za to. Či už je to rodina, práca, niekto z priateľov alebo čokoľvek iné – len si to pripomeňte. Naozaj to dokáže pomôcť. 

#6 Nebojte sa požiadať o pomoc

Možno by ste boli prekvapení, koľko ľudí by vám pomohlo, keby vedeli, že pomoc potrebujete. Nebojte sa o ňu požiadať, nie je to naozaj nič zahanbujúce. 

#7 Pripomeňte si, čo všetko ste už zvládli

Zaspomínajte si na všetky vaše životné úspechy a veci, ktoré sa vám podarili, pomôže vám to zdvihnúť vaše sebavedomie, ktoré v ťažkých chvíľach tak veľmi potrebujeme.

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov