Foto: pixabay.com

Stretli ste už niekedy takého človeka?

Manipulácia je veľmi nepríjemnou technikou, ktorú množstvo ľudí využíva na to, aby iných dostali presne tam, kam chcú. Niekedy síce takéhoto človeka odhalíte a pošlete ho kade ľahšie, inokedy je ale vo svojom “remesle” takým majstrom, že prekuknúť jeho nekalé praktiky je takmer nemožné. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo si na ľuďoch všímať, popísal portál Power of positivity. Tieto signály vám pomôžu odhaliť, že máte dočinenia s majstrom manipulácie. 

#1 Zo začiatku sú manipulátori vždy extrémne zdvorilí, budú vás počúvať a neustále podporovať. Je to ich spôsob, ako vás lapiť do pasce. 

#2 Postupne si ale budete všímať rôzne varovné signály – jedným z prvých je to, že si všimnete, že títo ľudia začali prekrúcať vaše slová. 

#3 Jedným z málo známych psychologických trikov je to, že manipulátor sa s vami len zriedka stretne v prostredí, v ktorom sa cítite dobre a ako doma. Oveľa radšej bude využívať priestory, v ktorých sa cíti ako ryba vo vode on. 

#4 Počuli ste už o “intelektuálnej šikane”? Aj tú využívajú majstri manipulácie veľmi často. Ide o techniku, pri ktorej vás zaplavia rôznymi štatistikami a odbornými faktami, aby ste sa vy cítili hlúpo a nevzdelane, a aby oni pôsobili ako tí inteligentní a vzdelaní. 

#5 Často vás niečím prekvapia. Vedia totiž, že moment prekvapenia je chvíľou, kedy je človek zmätení a nedokáže dobre reagovať, čo vždy zneužijú. 

#6 Aby vás ponížili, používajú negatívny humor. Neustále vás budú zosmiešňovať a následne dodajú, že “len žartujú”, pričom obaja veľmi dobre viete, že to tak nie je. 

#7 Často využívajú týranie tichom. Je prirodzené, že keď sa niečo stane, chcete sa o tom rozprávať, prebrať to, prípadne to urovnať. Manipulátori vás ale často budú “týrať” tichom. Je to preto, aby vám dokázali, že oni sú tu tí, ktorí majú navrch. 

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov