Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Z času na čas sa zadymí z každého komína. Je však dôležité, aby oheň hádky nespálil vzťah na popol.

Občasná hádka vo vzťahu nemusí znamenať nutné zlo. A to najmä vtedy, keď vieme, že obaja máme s partnerom rovnaký cieľ – vyriešiť konflikt bez toho, aby sme toho druhého ranili. To je aj princíp konštruktívnej hádky, ktorá môže vzťah posunúť k lepšiemu. Avšak sú typy hádok, ktoré sú poriadne “podpásovky“. Tie neveštia nič dobré. Sú nielen stratou času, ale môžu byť aj predzvesťou rozchodu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto hádky môžu mať podľa portálu elitedaily pre vzťah devastačný charakter. Často sú signálom toho, že vzťah nebude mať dlhé trvanie.

#1 Opakovaná nevera

pixabay.com

Nevera je poriadnym klincom do rakvy každého vzťahu. Aby ste ju dokázali prekonať a odpustiť, chce to more času a úsilia. Kým sa obnoví dôvera, niekedy to trvá aj roky. Ak k nevere dochádza opakovane, o dôvere a láske v partnerstve nemôže byť ani reč. Hádka, ktorá vznikne v dôsledku nevery, je (takmer) jednoznačným dôkazom konca.

#2 Chronické klamanie

Neraz si v rozhovoroch trošku upravujeme realitu. Ak partnerovi tvrdíme, že sme si kúpili len jednu knihu či šaty, avšak v skutočnosti sme minuli o niečo viac, dá sa to prežiť. Ak však klameme často, a to aj vo významných veciach, vedome robíme z partnera či partnerky úplného hlupáka. No našťastie, lož má krátke nohy. Chronickým klamárom síce môžeme dať niekoľko šancí, ale raz nás predsa len prejde trpezlivosť. A vtedy hádky, ktoré vychádzajú práve z odhalenia ďalšieho klamstva, bývajú znakom rozchodu.

#3 Neexistujúci sexuálny život

pixabay.com

V sexuálnom živote partnerov neexistujú pravidlá. Niekto potrebuje sex každý deň, inému bohate vystačí oveľa menšia frekvencia. Pokiaľ to vyhovuje obom, je to absolútne v poriadku. Avšak sex býva často znakom manipulácie. Odmietanie sexu len preto, aby sme ranili partnera a ukázali, že nad ním máme moc, nevedie k ničomu dobrému. Ak nemáme záujem riešiť túto situáciu, môže to mať pre náš vzťah fatálne následky.

#4 Nevďačnosť

Beriete partnera ako samozrejmosť? Tak vedzte, že to je častým kameňom úrazu. Je dôležité naučiť sa vzájomne si prejavovať vďačnosť, pričom nemusí ísť len o veľké gestá. Stačí úsmev či slová vďaky za maličkosti, ktoré sa javia na prvý pohľad ako všednosť. Práve z nich sa však tvoria veľké veci. Vďačnosť dokáže so vzťahom naozaj zázraky. Ak však chýba, môže byť zdrojom nejednej hádky. Aj tej, ktorá vyústi do rozchodu.

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov