Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Ani zďaleka nie sú príjemné, no prekonať ich určite stojí zato.

Každý z nás má nejaké sny a týžby. Aby sme sa však stali presne tou osobou, akou máme byť. musíme prejsť istou transformáciou, ktorá ale dokáže byť aj poriadne nepríjemná. Treba si však pamätať na to, že ak na ceste nachádzame prekážky, veľakrát to znamená práve to, že ideme tým správnym smerom, a majú nás len posilniť. Dôležité je nenechať sa nimi odradiť, a nevrátiť sa kvôli nim späť. Takto by ste totiž navždy žili život, ktorý je menej ako to, čo si naozaj zaslúžite. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Aké sú teda znaky toho, že sa z vás stáva nový človek? Popísal ich portál The Minds Journal. 

#1 Stávate sa úplne nezávislým človekom

Odpútavate sa od všetkého, čo vás zväzovalo, a nachádzate svoju úplnú samostatnosť a nezávislosť. Už viete, že väčšina vecí či ľudí v živote je nahraditeľná, a zameriavate sa preto predovšetkým na seba. Tento proces nie je ľahký, no určite stojí za to si ním prejsť. 

#2 Stále na sebe vidíte veľa práce

Ľudí to niekedy znervózňuje, pretože majú pocit, že so sebou nikdy nebudú úplne spokojní, a že ich cesta je nekonečná. Presne o tom to však je. Len ten, kto ešte stále vidí svoje medzery a nedostatky, sa môže zlepšovať. 

#3 Ukončujete toxické vzťahy

Ukončiť žiaden vzťah nie je jednoduché – či už ide o vzťah ľúbostný, priateľský či pracovný. Postupne sa však tých toxických zbavujete. Odstrihávate od seba všetko, čo do vášho života vnáša negativitu. A síce je to náročné, tá úľava potom stojí za všetko.

Photo by pawel szvmanski on Unsplash

#4 Často prežívate pocity smútku

V období transformácie je to absolútne prirodzené. Na povrch sa vtedy totiž vyplavujú rôzne prežité traumy a nespracované pocity či emócie. Na to sa ešte naloží neistota či nervozita z toho, že vlastne neviete, čo sa s vami deje. Je to však len súčasť procesu. 

#5 Ľutujete chyby, ktoré ste v minulosti spravili

Aj to je len prirodzenou súčasťou toho, že sa meníte k lepšiemu. Postupne si uvedomujete chyby, ktoré ste vo svojom živote spravili, a mrzia vás viac ako kedykoľvek predtým. Je to však len znakom toho, že sa z vás stáva lepší a vnímavejší človek, ktorý sa na svojich chybách dokáže poučiť. 

#6 Niektorí ľudia vám začali chýbať

Uvedomujete si, že niektoré vzťahy ste ukončili predčasne, alebo že vám je ľúto tých, s ktorými ste z nejakého dôvodu stratili kontakt. Vnímate, že títo ľudia vám veľmi chýbajú – je to však len znakom toho, že si uvedomujete veci, na ktorých v živote skutočne záleží. 

#7 Ste znepokojení budúcnosťou

Nakoľko sa aktuálne všetko mení, znepokojuje vás to a cítite sa neisto. Neviete, kam váš život smeruje, ako sa vyvinie, a je vám to nepríjemné. Všetko, čo musíte spraviť, je len dôverovať v načasovanie osudu. 

thenindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov