Niekedy toho druhého tak milujeme, až by sme sa úplne rozdali.

Úprimne povedané, partneri sa veľakrát snažia o to, aby svoju polovičku zmenili. Dôležité však je, že aj keď ste vo vzťahu, stále ste to vy. Svoju identitu by ste nemali nikdy stratiť. Preto je dôležité, aby ste ani ako zadaný človek nikdy neprestali robiť týchto 8 vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nevzdávajte sa vecí, ktoré milujete

Radi kreslíte? Maľujete? Tancujete? Ak váš partner vašu vášeň pre tieto činnosti nechápe, len sotva to bude medzi vami fungovať tak, ako by malo. Nikdy sa nevzdajte niečoho, čo milujete a čo vás napĺňa pre niekoho, kto vám nerozumie.

#2 Randite sami so sebou

Áno, čítate dobre. Doprajte si niekedy čas len sami pre seba. Zájdite si do kina, na krátky výlet či hoci aj do reštaurácie. Čas osamote je nevyhnutný na to, aby ostali sami so svojimi myšlienkami.

pexels.com

#3 Nevzdávajte sa svojich priateľov

Určite nie je správne, ak pre svoju známosť zanedbávate svojich priateľov. Áno, v prvých týždňoch to možno pochopia, no nezabúdajte na nich. Oni pri vás predsa stáli ešte predtým, než ste sa dali so svojou známosťou dokopy. Najhorším scenárom je však asi to, keď vám váš partner zakazuje stretávať sa s nimi.

#4 Nezanedbávajte svoju rodinu

Tá tu predsa s vami bola už od vášho narodenia. Ak vás váš partner miluje, bude mu záležať na tom, aby ste so svojou rodinou trávili dostatok času a nebude vás v tom obmedzovať.

#5 Zachovajte si rozum

Zamilovanosť nás oňho vie niekedy naozaj pripraviť. Či už na kratší, alebo na dlhší čas. Vo vzťahu je však nevyhnutné zachovať si súdnosť a zdravý rozum. Ak vám váš partner ubližuje, nehľadajte výhovorky, prečo to prehliadať.

pexels.com

#6 Majte svoje hranice

Ak vás váš partner mení k lepšiemu a vy to cítite, je to v poriadku. Ak vás však núti k zmenám, ktoré sú vám proti srsti, to už v poriadku určite nie je. Stanovte si isté hranice. Ak ich niekto prekročí, sľúbte si, že si dáte dovolenie odísť.

#7 Akceptujte, že nič nemusí trvať večne

Aj keď by ste si to želali, udiať sa môže naozaj čokoľvek. O rok, o mesiac, či hoci aj zajtra už možno nebudete pár. Je to kruté, ale je to tak. Ľudia sa menia, niektorí odchádzajú, iní zas prichádzajú. Mali by sme byť vďační za to, čo máme, no nikdy by sme to nemali brať ako samozrejmosť, ktorá tu bude “navždy”.

Nikdy nezabúdajte na to, že život, ktorý žijete, je len a len váš. Zaľúbte sa, vychutnajte si lásku plnými dúškami, no nikdy vo vzťahu nestraťte svoju identitu. Ak budete sami sebou, skôr či neskôr príde niekto, kto bude akceptovať a milovať presne tú osobu, ktorou ste.

Pozri aj: Podľa psychológov existujú len 4 druhy vzťahov. V ktorom z nich sa nachádzate vy a akú má trvácnosť?

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov