Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Je svätý pokoj to jediné, po čom túžite?

Niekedy je toho na nás jednoducho priveľa a sme tak veľmi unavení, že to jediné, po čom túžime, je pokoj. Ak ste už takýto pocit niekedy zažili, alebo práve zažívate, zrejme premýšľate, čo ho spôsobilo.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind priniesol 5 možných dôvodov, ktoré vás zrejme prekvapia. 

#1 Vzali ste si toho na seba príliš

Či už v pracovnom alebo súkromnom živote – každý z nás má istú hranicu, čo ešte znesie, a čo je už príliš. Ak sa táto hranica prekročí, začneme pociťovať celú škálu tých najrôznejších pocitov a emócií, pričom jedným z nich môže byť aj neznesiteľná únava, ktorá sa nezlepšuje ani oddychom či spánkom. 

#2 Máte privysoké očakávania

Ak na seba kladiete až privysoké očakávania, je jasné, že s tým, čo dosiahnete, nebudete nikdy spokojní. Neustále sa budete snažiť o viac, čím samých seba dostanete do nekonečného kruhu, z ktorého niet cesty von. 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

#3 Potrebujete si nastaviť hranice

Ak nemáte žiadne hranice, a neustále sa snažíte každému vyhovieť, skôr či neskôr na vás doľahne únava úplne zo všetkého navôkol. Vtedy je potrebné naučiť sa hovoriť “nie” a nastaviť si isté hranice – inak si nikdy nenájdete čas pre seba, ktorý je tak veľmi potrebný. 

#4 Potrebujete pomoc

Mnohí ľudia si myslia, že požiadať niekoho o pomoc je hanbou, a preto sa radšej snažia popasovať sa so všetkými svojimi problémami sami, bez akejkoľvek pomoci. Nikdy sa však nebojte požiadať o pomocnú ruku – boli by ste príjemne prekvapení, koľko ľudí by vám ju podalo, a vám by to ušetrilo obrovské množstvo energie. 

#5 Trpíte depresiou alebo úzkosťou

Nevysvetliteľná únava je často sprievodným znakom nejakého psychického ochorenia, veľmi často napríklad úzkosti či depresie. Ak je preto vaša únava neznesiteľná, trvá už niekoľko mesiacov a neustupuje, zamyslite sa nad tým, či u vás nie sú prítomné aj nejaké ďalšie z príznakov týchto ochorení. 

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov