Foto: pixabay.com

Skvelá správa pre ľudí, ktorí milujú, keď nemusia nikam ísť.

Aký večerný program po väčšinu dní preferujete? Ísť sa zabaviť von do spoločnosti, alebo si spraviť šálku svojho obľúbeného čaju a stráviť večer napríklad vo vani, so svojou obľúbenou knihou? Ak ste sa našli skôr v tej druhej variante, máme pre vás skvelú správu.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Your Tango publikoval jednu veľmi zaujímavú štúdiu, ktorej sa podarilo prísť k jednému veľmi dôležitému zisteniu. Podľa nej sú totiž ľudia, ktorí zostávajú radšej doma nielen múdrejší, ale aj bohatší než tí, ktorí sa idú radšej zabaviť von.

V prvom rade je potrebné povedať, že samozrejme nie je nič zlé na tom, keď si občas vyrazíte von. Rozohodujúce je ale to, čo u vás prevláda.

Zistenie, že ľudia, ktorí radšej zostávajú doma sú solventnejší, zrejme nie je ničím prekvapujúcim. Je to totiž oveľa úspornejšie. Vyjde vás napríklad ekonomicky výhodnejšie navariť si večeru doma, ako si ju vychutnať niekde vonku, rovnako ako vás vyjde lacnejšie kúpiť si fľašku vína, ako si ho dopriať niekde v bare.

kava
Foto: pixabay.com

V neposledom rade ide aj o to, nakoľko si prioritizujete svoje zdravie. Ak by ste si napríklad dopriali alkohol každý jeden víkend, vaše zdravie na tom určite nebude tak dobre ako zdravie ľudí, ktorí si radšej doma vychutnajú pokoj.

A prečo vedci tvrdia, že ľudia, ktorí radšej zostávajú doma, sú múdrejší? Aj tu je vysvetlenie relatívne jednoduché. Ide o to, že keď ste doma, máte viac časového priestoru venovať sa aktivitám, ktoré vás robia inteligentnejšími.

Skvelým príkladom je napríklad čítanie, pri ktorom bolo dokázané, že čítanie kníh má množstvo benefitov nielen na naše celkové psychické a fyzické zdravie, ale aj našu inteligenciu. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov