Foto: Photo by pawel szvmanski on Unsplash

Patríte k mentálne silným ženám?

Byť silnou ženou vôbec neznamená byť chladným človekom bez emócií a pocitov, ako si niektorí myslia. Mentálne najsilnešie ženy sú taktiež plné ženskosti a zmyselnosti, no taktiež držia svoj život pevne vo svojich rukách, sú sebavedomé a samostatné.

Článok pokračuje pod videom ↓

10 vlastností mentálne silných žien popísal portál The Minds Journal.

#1 Má presne definované svoje ciele a potreby. Táto žena jednoducho vie, čo chce – a pôjde si za tým, nech sa deje čokoľvek. 

#2 Nebojí sa svoj názor povedať nahlas. Ani zďaleka nepatrí k ženám, ktoré budú v kúte ticho šúchať nohami. Má svoje názory, a nebojí sa ich vysloviť nahlas. 

#3 Osobnostný rast je jednou z jej priorít. Vždy si nájdete čas na to, aby na sebe pracovala. Rada si dáva nové výzvy a neustále chce ďalej rásť. 

#4 Stále sa chce zlepšovať. Veľké množstvo svojho času venuje oblastiam, ktoré ju naozaj bavia, a pri ktorých zabúda na čas. Práve v nich sa chce zlepšovať najviac. 

#5 K životu má pozitívny prístup, a je šťastná. Vie, že naše šťastie nie je závislé na nikom a na ničom – jedine na nás samých. Práve preto pristupuje ku všetkému s pozitivitou, a svoj život si zariadila tak, aby bola šťastným človekom. 

Photo by pawel szvmanski on Unsplash

#6 Je spokojná s tým, ako vyzerá, a vo svojej koži sa cíti dobre. Neustále ponižovanie a obviňovanie sa určite nie je jej parketou. Je maximálne spokojná s tým, ako dobre vyzerá, a užíva si to. 

#7 Uvedomuje si hodnotu svojho mentálneho zdravia. Práve preto do svojej blízkosti nevpustí nikoho, kto by ho ohrozoval. 

#8 Ľúbostné vzťahy nie sú jej prioritou. Keď nejaký príde a bude vidieť, že je to naozaj vážne, samozrejme sa mu nebude brániť. Inak však svoj drahocenný čas a energiu investuje oveľa radšej do práce, do vzdelávania sa či do svojich najbližších.

#9 Je finančne samostatná a dokáže si na seba zarobiť. Táto žena nie je naozaj na nikom závislá. To, čo chce, si môže dovoliť sama, a nemusí sa o to nikomu prosiť. Práve preto nedokáže vystáť ženy, ktoré sú s mužmi len kvôli peniazom.

#10 Je hrdá na to, kým je. Prešla dlhú cestu, ktorá síce možno bola náročná a tŕnistá, no je za ňu maximálne vďačná. Práve táto cesta z nej totiž spravila ženu, akou je dnes.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov