Autor fotky: Phil Desforges na Pexels

Vystihuje vás táto charakteristika osobnosti?

Počuli ste už o psychologickej charakteristike turbulentnej osobnosti? Ak nie, je čas napraviť to – možno sa v jej popise nájdete aj vy a pomôže vám nielen lepšie pochopiť veci, ktoré sa okolo vás dejú, ale hlavne to, ako na ne reagujete.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako zistíte, že aj vy máte turbulentnú osobnosť? Podľa týchto 7 znamení, ktoré popísal aj portál Learning Mind.

#1 Neustále na sebe pracujete

Síce so sebou ste spokojní, ale neustále vidíte priestor na ďalšie a ďalšie zlepšovanie sa. Neustále na sebe preto pracujete a do svojho ďalšieho rozvoja investujete veľké množstvo svojho času, energie i peňazí. 

#2 Vaším hnacím motorom je úspech

Nedokážete sa zžiť s predstavou, že by ste vo svojom živote boli jednoducho neúspešní. Niečo takéto zásadne odmietate a robíte všetko preto, aby ste svoj vysnívaný úspech dosiahli – a to hneď vo viacerých oblastiach. 

#3 Ste citliví

Aj keď z popisu predošlých dvoch vlastností by sa mohlo zdať, že ste chladní, opak je pravdou. Ste veľmi citliví, hlavne čo sa týka názoru iných ľudí. Často si uvedomujete, že ste stredobodom pozornosti a záleží vám na tom, čo si o vás myslia druhí.

Autor fotky: Masha Raymers na Pexels

#4 Ste detailisti

Ľudia s turbulentnou osobnosťou sú veľkí detailisti. Záleží im na každej drobnosti a nič nepovažujú za dokončené, kým s výsledkom nie sú spokojní na 110 %. Niekedy je to síce skvelá vlastnosť, inokedy ale môže byť na škodu. 

#5 Často trpíte úzkosťami

Kladiete na seba vysoké nároky, veľa pracujete a chcete mnohým vyhovieť. Kombinácia týchto faktorov je dôvodom toho, že často vás trápia úzkosti, ktoré vás následne brzdia a nedovolia vám podávať váš štandardný maximálny výkon. 

#6 Trápi vás Impostor syndróm

Už ste o ňom počuli? Dôsledkom tohto syndrómu je, že síce si uvedomujete, že ste úspešní, ale vašu myseľ neustále nahlodáva pocit, že to nie je zaslúžené, a že k úspechu ste sa dostali “náhodou” alebo so šťastím. Jednoducho o sebe neustále pochybujete. 

#7 Často sa o seba zabúdate starať

Na prvé miesto kladiete svoj úspech a spokojnosť druhých, zabúdate sa pritom ale starať o svoje fyzické i mentálne zdravie. Buď na to nemáte vôbec čas, alebo bývate po celom dni tak vyčerpaní, že na to už jednoducho nemáte chuť. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov