Foto: Photo by Element5 Digital from Pexels

Vyznať sa v ľuďoch je niekedy skutočne hotovou vedou.

Uvedomuje si to aj psychológ Anton Shutov, ktorý sa však ľuďom rozhodol pomáhať. Na svojom účte na Twitteri pravidelne zverejňuje zaujímavé triky a poznatky, vďaka ktorým lepšie porozumiete nielen sebe, ale aj iným.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je výber tých najzaujímavejších:

#1 Stres nie je náš nepriateľ. Ak ho niekto nepociťuje vôbec, čoskoro začne byť znudený svojím životom a jeho energia klesne na nulu. Konštantný stres nás udržuje v zdravom napätí. 

#2 Mali ste hroznú nočnú moru? Zavrite oči a predstavte si, ako pomaly kráčate k tomu, čo vás tak vydesilo. Keď budete úplne blízko, objímte to. Budete prekvapení, ale skutočne to pomáha. 

#3 Niekto vás zradil? Nezabúdajte na veľmi dôležitú vec – sklamanie je len jednosmerné. Vy ho cítite, no druhá osoba necíti pravdepodobne vôbec nič. Stojí vám za to, aby ste tomu venovali energiu? Určite nie. 

Photo by Konstantinos Papadopoulos on Unsplash

#4 Nedokážete sa rozhodnúť? Jediným riešením je začať robiť niečo iné. Nebojte sa, že váš proces rozhodovania sa ukončí – práve naopak. Bude prebiehať na podvedomej, teda hlbšej úrovni. Venujte sa teda niečomu inému a uvidíte, že vaše podvedomie vám čoskoro pošle tú správnu odpoveď. 

#5 Každý kreatívny človek musí prijať, že na podporu svojej kreativity musí byť často sám. Bez iných ľudí, bez akéhokoľvek hluku, bez akýchkoľvek rozptýlení. 

#6 Zjete svoj obed či svoju večeru vždy ako prví? Majte sa na pozore, viaceré štúdie totiž potvrdili, že prirýchle jedenie môže byť znakom úzkosti. 

#7 Často si “poklepávate” nohou? Veľakrát je to brané ako prejav nervozity, to však nie je pravda. Ľudia to robia väčšinou vtedy, ak by práve najradšej robili niečo iné alebo vtedy, keď si želajú, aby iní premýšľali rýchlejšie. 

#8 Keď si ľudia pripíjajú, sledujte, kto dá svoj pohár najvyššie. Ide o človeka, ktorý má najvyššie sebavedomie. 

pexels.com

#9 Keď sa s niekým rozprávate a táto osoba sa často dotýka svojho nosa, vyjadruje to jej neistotu. 

#10 Poznáte niekoho, kto neustále kritizuje a ohovára iných? Buďte si istí, že za vaším chrbtom šíri nepekné reči aj o vás.

#11 Skvelým cvičením pre ľudí, ktorí sa chcú zblížiť, je snaha o zjednotenie dýchania. Skúste s niekým dýchať v rovnakom rytme, výsledok vás naozaj prekvapí. 

#12 Ak chcete na niekoho skutočne zapôsobiť, položte mu 10 otázok o tom, čo miluje najviac. Vy len klaďte otázky a jeho nechajte hovoriť. Okamžite si vás obľúbi. 

#13 Musíte na nejakom opustenom mieste prejsť okolo skupiny ľudí, ktorá vyzerá agresívne? Zovrite päste, trochu zúžte oči, pozerajte sa pred seba a nie na nich a v žiadnom prípade nezrýchľujte. Tiež nereagujte na nič z toho, čo by vám hovorili. 

#14 Ľudí s nízko položeným hlasom považujeme za dôveryhodnejších. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov