Po prečítaní príbehov týchto ľudí vám príde absurdné, že niekdy sa trápime vyrážkami…

Žiaľ, týmto 7 ľuďom naozaj nie je čo závidieť. Dovolíme si tvrdiť, že by dali naozaj čokoľvek zato, aby sa nenarodili s týmito bizarnými mutáciami, ktoré im zo života spravili peklo. Veď dokážete si predsa predstaviť, že by ste museli žiť so 4 nohami alebo s dvojčaťom vyrastajúcim priamo z vašej hrude?

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 7 ľudí, ktorí sa narodili s naozaj bizarnými mutáciami.

Deepak Paswan

Tento chlapec sa v Indii narodil s parazitným dvojčaťom vyrastajúcim priamo z jeho hrude. Nikoho neprekvapí, že tento prípad je o to horší, že sa odohral práve v Indii – v dome Deepakových rodičov neustále niekto bol a chlapec sa stal živou atrakciou. Niektorí ho uctievali ako Boha, iní ho zatracovali ako diabla. Deepak je však už našťastie po náročnej operácii, pri ktorej sa jeho dvojča podarilo odstrániť.

Parazitické dvojča môže sa môže v maternici vyvinúť v prípade, kedy sa jedno embryo stáva úplne dominantným a to druhé je na ňom úplne závislé. 

Hong Hong

Tento prípad je síce možno menej závažný, no stále extrémne nepríjemný. Hong Hong z Číny sa narodil s polydaktilizmom. Tento malý chlapec má teda dokopy 31 prstov, z čoho 15 na rukách a 16 na nohách. Operácia síce je možná, no Hong Hong si na ňu bude musieť ešte zopár rokov počkať, nakoľko v jeho veku by ešte bola veľmi rizikovou.

Polydaktilizmus môže vzniknúť dvomi spôsobmi – a to buď mutáciou v géne alebo dedičnosťou. 

Zhang Ruifang

wikimedia.org

Aj vás niekedy rodičia zvykli strašiť, že keď budete zlí, narastú vám rohy? No, tejto žene to také vtipné pravdepodobne nie je. 101-ročná Zhang Ruifang z Číny totižto jeden naozaj má – a to prese v strede čela. Všetko sa začalo malým, nevinným výrastkom, ktorý si prekrývala náplasťou, no postupne sa rozvíjal, až vznikol 6 centimetrov dlhý roh. Možno vás prekvapí, že v súčasnosti žene rastie aj druhý roh, no napriek tomu, že by ešte bolo možné chirurgicky ho odstrániť, túto pomoc odmieta – údajne totiž miluje pozornosť ľudí. Nuž, všetci sme iní.

Príčina vzniku týchto bizarných útvarov je síce neznáma, no odborníci sa domnievajú, že spôsobiť ich môže nadmerná radiácia alebo nadmerné vystavovanie sa slnečnému žiareniu. Myslite na to, keď budete o pár mesiacov ležať na pláži. 

Yin Xin

Toto dievčatko (takisto z Číny) sa narodilo s plodom rastúcim na jej chrbte. Tým, ako Yin Xin rástla, nadobúdala beztvará hrča ľudskú podobu – bolo možné rozoznať jej ruky, chrbát či prsia. Dievčatko muselo podstúpiť veľmi nebezpečnú operáciu, ktorá však bola úspešná a plod bol z jej chrbta odstránený.

Aj v tomto prípade išlo o prípad nedostatočne vyvinutého parazitného dvojčaťa. 

Myrtle Corbin

wikimedia.org

Táto žena sa narodila v roku 1868 s extrémne ojedinelým ochorením, ktoré nazývame dipygus. Ľudia narodení s týmto postihnutím majú zdvojenú panvu, zdvojené pohlavné orgány a zdvojené nohy. Myrtle dokonca dokázala všetky 4 nohy ovládať.

Dipygus je spôsobený genetickými, environmentálnymi alebo teratogénnymi faktormi. Vzniká ešte počas vnútromaternicového vývoja.

Brigham Nordstrom

Tento rugby hráč sa narodil s piatimi obličkami. Dozvedel sa to však až ako dospelý, keď bol hospitalizovaný práve kvôli zápalu obličiek. Jeho prípad je naozaj extrémnym, keďže každá z obličiek naozaj fungovala a každá bola prepojená s močovým mechúrom.

V tomto prípade ide naozaj o ojedinelý prípad, ktorý medicína do dnešného dňa nedokáže pochopiť. 

Hazel Jones

Bez zbytočných okolkov – Hazel má jednoducho dve vagíny. Zvláštne je opäť aj to, že Hazel to zistila, až keď v puberte začala menštruovať. Ženy, len si predstavte, že vaše menštruačné bolesti by boli 2x také silné. Presne to prežívala Hazel a v ukrutných bolestiach bola hospitalizovaná. Až vtedy lekári zistili, že dievča nemá len 2 maternice, ale aj 2 krčky maternice.

Dnes už síce je známe medicínske vysvetlenie toho, čo sa počas tohto procesu v tele ženy deje, no nie je známe to, čo je príčinou tohto procestu. Možno vás ale prekvapí, že tento problém trápi až 1 z 3 000 žien.

Pozri aj: Nebudete chcieť veriť, že týchto 10 bizarných mutácií skutočne existuje. Takto vyzerajú ľudia, ktorí nimi trpia

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov