Foto: Photo by Spencer Selover from Pexels

Považujete sa za perfekcionistu?

Perfekcionizmus môže byť darom i prekliatím zároveň – záleží jedine na tom, ako a či s ním dokážete pracovať. To však určite sami veľmi dobre viete, ak ste perfekcionistom aj vy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak áno, určite sa nájdete v týchto 8 veciach, ktoré spísal portál Thought Catalog. 

#1 Vnútorný hlas vám neustále hovorí, že nie ste dosť dobrým človekom – a to už od detstva. Neustále na sebe preto pracujete ešte 10-násobne viac než iní – s výsledkom však nikdy nie ste na 100 % spokojní. 

#2 Nastavujete si šialené ciele. Bežní ľudia sa uspokoja s podstatne menšími vecami, no vy nie. Vaše sny a ciele sú naozaj veľké a logicky veľakrát nedosiahnuteľné – vy ste však ochotní pracovať a vytrpieť si oveľa viac než bežní ľudia. 

#3 Spíte veľmi málo. Všetok čas, ktorý nevenujete dosahovaniu svojich cieľov, totiž považujete za premárnený. Svojmu úspechu ste preto ochotní obetovať aj svoj spánok. 

#4 Ste posadnutí nakupovaním rôznych organizérov či diárov. Vo všetkom musíte mať maximálny poriadok a máte naplánovaný každý jeden krok. Jeden diár máte na jeden projekt, ďalší na druhý, tretí na stravu, štvrtý na zaznamenávanie pokrokov v cvičení… Všetko máte jednoducho dokonale usporiadané. 

Photo by Bich Tran from Pexels

#5 Desí vás byť priemerným. Viete, že nie ste priemerom a viete, že dokážete oveľa viac než obyčajní ľudia. To, že by ste mali stagnovať, je vašou nočnou morou. 

#6 Ste doslova posadnutí zdravou stravou alebo cvičením. Váš perfekcionizmus sa netýka len práce, ale aj vášho životného štýlu. V tejto otázke ste preto maximálne striktní. 

#7 Záleží vám na tom, aký obraz o sebe budujete na sociálnych sieťach. Sú totiž akousi výkladnou skriňou vášho ukážkového života, ktorým sa pred inými radi chválite. Viete totiž, že máte čím. 

#8 Neznesiete predstavu, že niekto by vás nemal rád, alebo že niekomu by ste sa nepáčili. Až príliš vám záleží na tom, čo si o vás myslia druhí.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov