Mentálne silné páry vedia, že na vzťahu treba pracovať. Používajú neštandardné princípy a postupy, ktorými sa rozhodne oplatí inšpirovať.

Ak ste aj vy zhrození z narastajúceho počtu rozchodov či rozvodov, vedzte, že sa to dá aj inak. Láska nie je niečo, čo nás postretne a potom všetci dúfame, že to bude akosi fungovať. Bez nášho pričinenia. Aby ste si vypestovali stabilný a silný vzťah, musíte naozaj makať. A táto námaha určite stojí za to. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 9 bodov je dôkazom toho, že sexuálna kompatibilita nie je tá najdôležitejšia vec na svete. Oveľa dôležitejší je vzájomný vnútorný súlad. Čím sa teda vyznačuje mentálne silný pár?

#1 Majú rovnaký pohľad na spoločnú budúcnosť

pixabay.com

Láska nie je hľadieť jeden druhému do očí, ale hľadieť rovnakým smerom. Ak sa z dlhodobého hľadiska pozeráte na spoločnú budúcnosť cez tú istú optiku, máte bod k dobru. Je to niečo, na čom môžete stavať.

#2 Nehľadajú „znamenia“

Niekedy nám životná láska príde do života úplne potichu. Tak nenápadne, že ju ani nestihneme zaregistrovať. Až neskôr si pospájame všetko do jedného celostného obrazu. Avšak znamenia nie sú to, na čo treba sústrediť pozornosť. Nemusia vám znieť fanfáry, ani neuvidíte ohňostroj. Obaja však budete cítiť, že to je to pravé.

#3 Svojho partnera si nadovšetko vážia

pixabay.com

A dokážu sa ho zastať aj pred ostatnými. Nedovolia, aby sa mu niekto vysmieval či nejak inak znevažoval jeho ľudskú dôstojnosť. A to je znakom, že im skutočne na partnerovi záleží.

#4 Vychutnávajú si ticho

Vedia, že nemusia za každú cenu púšťať prázdne slová do éteru. Príjemne sa im spolu mlčí. Aj v aute dokážu sedieť vedľa seba, a len tak, bez slov, si vychutnávať vzájomnú prítomnosť.

#5 Nezabúdajú na vlastnú individualitu

pixabay.com

Aj keď sú v harmonickom vzťahu, myslia na seba samých. Nesnažia sa zmeniť na partnerovu kópiu. Vedia, že sa smelo môžu venovať svojim záujmom či sebarozvoju. Rovnako ako ich partner.

#6 Majú toho veľa spoločného

V ich životoch sú mnohé styčné body, od ktorých sa môžu odraziť. Možno radi chodia na túry do lesa, alebo naopak si vychutnávajú ruch veľkomesta. Sú však radi, keď môžu byť spolu.

#7 Neboja sa vziať na seba zodpovednosť za prípadné zlyhania

pixabay.com

Nikto nie je neomylný. Všetci sme v živote urobili aj rozhodnutia, na ktoré nie sme hrdí. Avšak ak si priznáme chybu, dokážeme sa posunúť. V mentálne stabilnom vzťahu to vedia obaja partneri.

#8 Prípadné nejasnosti si čo najskôr vydiskutujú

Vedia, že otvorená komunikácia je základom stabilného a harmonického vzťahu. Ak majú medzi sebou nejaké nezhody, budú sa ich snažiť čo najskôr vyjasniť.

#9 Nechávajú si vzájomný osobný priestor

pixabay.com

Ak ich partner chce byť na chvíľu sám, rešpektujú ho. Milujúci partner nebráni tomu druhému, aby bol pár dní sám so sebou. Je si plne vedomý, že ten druhý nie je jeho majetkom. A presne tak by to aj malo byť.

Pozri aj: Ženy odhalili 9 zvláštnych vecí, ktoré ich na mužoch priťahujú najviac

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov