Foto: Photo by Victor Freitas on Unsplash

Všetci s vami nebudú spokojní nikdy.

A tak to má byť. Vašou najväčšou chybou by bolo, keby ste sa o to čo i len snažili. Pravdou však je, že odhadnúť, že niekomu nie ste sympatickí, môže byť niekedy poriadne náročné. Ľudia sa radi a často pretvarujú (predovšetkým, keď od vás niečo potrebujú), môže byť preto ľahké sadnúť na lep niekomu, kto vás v skutočnosti nemá rád a chce vás len využiť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Joe Navarro je bývalým agentom FBI a dnes je uznávaným expertom na reč ľudského tela. Je tiež autorom populárnej knihy The Dictionary of Body Language (Slovník reči tela), v ktorej sa, okrem iného, venoval aj tomu, aké prejavy môžeme spozorovať u ľudí, ktorým nie sme sympatickí. Jeho rady zverejnili napríklad aj portály ako Business Insider či Independent.

Na čo sa teda zamerať?

#1 Podľa Navarra sa naše zreničky zúžia vždy, keď sa pozeráme na niekoho alebo na niečo, čo nemáme radi, a naopak, rozšíria sa, keď sa pozeráme na niekoho, koho považujeme za atraktívneho. Je to vec, nad ktorou nemáme žiadnu kontrolu a je prakticky nemožné ovládať ju. 

#2 Navarro ďalej odporúča, aby ste sa sústredili na chodidlá. Keď sa s vami dotyčná osoba rozpráva, no špičky jej chodidiel nesmerujú k vám, signalizuje to jej nesympatie voči vám. 

pexels.com

#3 Zvieranie pier či prudké pritláčanie jazyka na podnebie, ktoré môžete spozorovať na sánkach – aj toto je signálom toho, že daná osoba si vás neobľúbila. 

Toto sú teda hlavné prejavy reči tela ľudí, ktorí vás nemajú radi. Joe Navarro však v tejto súvislosti zároveň upozorňuje na to, že veľmi často za takýto znak interpretujeme aj to, keď má niekto prekrížené ruky – to však nie je pravda. Ako dodáva, v drvivej väčšine prípadov si ruky prekrížime len preto, že nám to je pohodlné, nie preto, že by sme človeka, s ktorým práve hovoríme, nemali radi. 

businessinsider, independent
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov