Foto: Photo by Kaboompics .com from Pexels

Ich efekt vás naozaj prekvapí.

Nie každý je “ranný typ”. Ak vám rána robia problém a ak ste ešte niekoľko hodín po prebudení prakticky nepoužiteľní, týchto 10 tipov by to mohlo zmeniť. Dáte im šancu? Ak áno, výsledky na seba určite nenechajú dlho čakať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto vynikajúce tipy priniesol portál Thought Catalog.

#1 Doprajte si čas na soľný kúpeľ. Áno, možno to okamžite zavrhnete a poviete si, že na niečo takéto nemáte ani náhodou čas. Je to však len kvôli zlému time managementu. Keď pôjdete spať skôr, skôr môžete aj vstať a zostane vám čas aj na 20-minútový soľný kúpeľ, ktorý vás dokonale preberie, zbaví vaše telo toxínov a stresu a zmierni aj bolesti svalov. 

#2 Hneď ako vstanete, oblečte si niečo teplé. Z postele sa nám totiž veľakrát nechce vstávať práve kvôli príjemnému teplu – takto sa teda viete vynikajúco “oklamať”. 

#3 Doprajte si 5 minút ticha. Nemusíte meditovať, cvičiť alebo robiť dychové cvičenia – len si pripravte šálku svojho obľúbeného ranného nápoja a sústreďte sa na ticho, ktoré vás pripraví na deň plný hluku a prichádzajúcich upozornení na vašom smartfóne. 

#4 Prečítajte si niekoľko strán z knihy – hoci by ich malo byť len 5. Pôsobí to na našu psychiku i na našu pozornosť naozaj skvele. Avšak pozor, musí to byť kniha – nie vaše sociálne siete či noviny, v ktorých sú často negatívne správy, ktoré by vám mohli ráno pokaziť. 

#5 Predtým, ako pôjdete spať, dajte si svoj mobil na opačný koniec izby. Po prebudení vás tak okamžite neatakujú správy či pracovné maily a navyše, ak ho používate ako budík, budete nútení vstať a vypnúť ho. 

Photo by Acharaporn Kamornboonyarush from Pexels

#6 Uistite sa, že váš spánkový cyklus je v zhode s vaším cirkadiánnym rytmom. Ten má totiž každý jeden z nás úplne iný – niekomu vyhovuje ísť spať neskoro a neskoro aj vstavať, iní sú na tom zas úplne opačne. Ak nebudete svoj cirkadiánny rytmus rešpektovať, budete unavení hoci aj po 10 hodinovom spánku. 

#7 Po prebudení si vizualizujte svoj deň. Avšak pozor – nezačnite si premietať všetky svoje povinnosti, ale predstavujte si, ako by ste sa počas tohto dňa chceli cítiť (napr. predstavte si spokojnosť, ak všetko stihnete, šťastie, radosť…). Pomôže vám to dobre sa naladiť na nadchádzajúci deň. 

#8 V posteli sa poriadne ponaťahujte. Pomôže vám to rozprúdiť krv v tele a vstávanie bude vďaka tomu aspoň o niečo jednoduchšie. 

#9 Keď musíte vstať nezvyčajne skoro, sľúbte si nejakú odmenu za to, keď to zvládnete. Nemusí to byť pritom vôbec nič drahé, kúpte si napr. cestou svoju obľúbenú coffee to go alebo si večer zájdite na film, ktorý ste už dávno chceli vidieť. 

#10 Napíšte niekomu správu so želaním dobrého rána. Je to veľmi príjemné a nabudúce takto milo možno niekto prekvapí vás.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov