Sny nie sú len naša fantázia. Sú v nich ukryté odkazy v našej duši, ktoré sa dajú interpretovať.

Sny sú úplne bežnou súčasťou nášho spánku. Aj napriek tomu, že niektorí ľudia snívajú viac a iní menej, vždy je v človeku zakorenená túžba vedieť, čo vlastne sen znamená. Na svete existuje veľa odborníkov, ktorí skúmajú interpretáciu snov a medzi nimi je aj popredný psychológ Ian Wallace. Počas svojej 30 ročnej praxe sa mu podarilo interpretovať viac ako 150 00 snov. Vďaka nemu vám prinášame zoznam 9 najčastejších snov aj s ich významom.

Článok pokračuje pod videom ↓

9. Nájdenie opustenej miestnosti

Flickr

Čo to znamená: Všetky miestnosti v dome reprezentujú rôzne aspekty vášho charakteru. Ak teda nájdete opustenú miestnosť, znamená to, že ste objavili niečo naozaj fascinujúce. Wallace tvrdí, že ste našli talent, o ktorom ste doteraz nevedeli. Ak sa vám v nasledujúce dni bude snívať o opustenej miestnosti, možno sa z vás onedlho stane úplne nový človek.

Čo by ste mali urobiť: Čím viac času budete tráviť skúmaním svojho ,,spiaceho“ talentu, tým je väčšia pravdepodobnosť, že nájdete ďalšie dvere, ktoré vám otvoria novú cestu vo vašom reálnom živote.

8. Vozidlo mimo kontroly

Čo to znamená: Auto predstavuje schopnosť pohnúť sa niekam, a tak sa dostať až ku konkrétnemu cieľu. Interpretácia sna je teda jednoduchá. Ak sa vám sníva o tom, že jazdíte a nemáte auto pod kontrolou, nemáte dostatočnú kontrolu ani na vašej ceste k úspechu.

Čo by ste mali urobiť: Namiesto opakovaného skúšania dostať situáciu pod kontrolu, psychológ hovorí, aby ste uvoľnili zovretie a tým umožnili riadiť sa svojim základným inštinktom. Takýmto spôsobom vytvoríte priestor pre vlastné rozvíjanie a práve to vás správne nasmeruje a ukáže vám správnu cestu.

7. Padanie

Pixabay

Čo to znamená: Ak vo sne padáte, znamená to, že ste až príliš upnutí a danou situáciou sa zaoberáte aj počas bdenia. Stačí sa len uvoľniť a spomaliť.

Čo by ste mali urobiť: Zo svojho života by ste mali odstrániť obavy. Niektoré situácie naozaj nemôžete kontrolovať a neustále riešiť. Skúste viac veriť sebe samému a nechať isté situácie len tak voľne plynúť.

6. Lietanie

Pixabay

Čo to znamená: Mať schopnosť lietať, nepatrí tak celkom k nepríjemným snom. Veď kto by už len netúžil na chvíľku rozprestrieť ,,krídla“ a vzlietnuť. Interpretácia tohto druhu sna však znamená, že sa musíte odbremeniť od okolností, ktoré vás vo vašom živote zaťažujú.

Čo by ste mali urobiť: Lietanie od nepamäti evokuje pocit slobody. Na prvý pohľad sa naozaj zdá, že aj vo vašom sne je lietanie ako pocit oslobodenia, resp. pocit, kedy sa konečne cítite šťastní. Určite ste dospeli k nejakému rozhodnutiu a to vás natoľko oslobodilo, že ste mali pocit šťastia, pretože ste sa oslobodili od veľkej zodpovednosti.

5. Nepripravený na skúšku

Čo to znamená: Skúšky neustále budú patriť k súčasti nášho života. Ak sa vám sníva, že ste nepripravení na skúšku, je to len vaše kritické hodnotenie svojho vlastného výkonu v bdelom stave.

Čo by ste mali urobiť: Skôr než sa ponoríte do obrovskej sebakritiky a kritického skúmania svojho života či svojich nedokonalostí, uvedomte si, že skutočná skúška je váš život. K nemu patrí najmä schopnosť prijať svoj vlastný talent a všetky vlastnosti, ktoré máme, nech už sú akékoľvek. Namiesto posudzovanie sa predovšetkým majte radi.

4. Nahý na verejnosti

Pixabay

Čo to znamená: Svoje oblečenie vyberáme dôsledne, aby sme ľuďom ukázali svoj štýl. Nie nadarmo sa hovorí, že šaty robia človeka. Ak sa v sne vidíte vyzlečení, je to preto, lebo vo vašom živote sa vyskytla situácia, v ktorej sa cítite zraniteľní.

Čo by ste mali urobiť: Hoci je to pre niektorých ľudí naozaj ťažké, mali by ste sa otvoriť a vyrozprávať svojim blízkym.

3. Neviete nájsť WC

Čo to znamená: Podľa psychológa je výklad tohto sna ľudská neschopnosť jasne vyjadriť svoje vlastné potreby.
Čo by ste mali urobiť: Tráviť viac času starostlivosťou nad svojimi vlastnými potrebami, než nad potrebami iných.

2. Vypadnuté zuby

Pixabay

Čo to znamená: Zuby symbolizujú to, ako veľmi sa cítite sebavedomí a silní. Niekedy však v našom živote nastanú situácie, keď sa naše sebavedomie po kúskoch úplne rozpadá.

Čo by ste mali urobiť: Skôr než sa budete cítiť úplne bezmocní, skúste sa upokojiť a pokojne premýšľať nad situáciou.

1.Byť niekým prenasledovaný

Pixabay

Čo to znamená: V reálnom živote čelíte situácií a neviete ako ju máte riešiť.

Čo by ste mali urobiť: Tento problém je pre vás najmä skvelá príležitosť. Aj keď sa zdá, že je veľmi strašidelné, keď vás niekto prenasleduje, v skutočnosti vám len pomáha. Pýtate sa ako? Vaši prenasledovatelia vás len upozorňujú na vaše túžby či sny, ktoré sa snažíte naplniť.

Ak sa vám snívajú podobné sny, možno práve ich výklad nájdete v tomto článku a zistíte presne to, čo by ste vo svojom živote mali zmeniť.

Pozri aj: PSYCHOLÓGOVIA ZISTILI, ŽE EMOCIONÁLNA BOLESŤ JE BOLESTIVEJŠIA, NEŽ TÁ FYZICKÁ

Interez.sk (Anna Zábojníková), businessinsider.com
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov