Foto: Photo by Sorin Sîrbu on Unsplash

Projekt 10-10-10 funguje na princípe zákona príťažlivosti.

O tom, že zákon príťažlivosti naozaj funguje, nemožno pochybovať. Využívate ho vo svojom živote aj vy a chcete podporiť jeho fungovanie? V tom prípade by ste určite mali vedieť o projekte 10-10-10, ktorý popísal portál Your Tango. 

V rámci zákona príťažlivosti existuje viacero spôsobov, ako si do života pritiahnuť to, po čom túžite najviac. Skvelým spôsobom, ako na to, je aj prokekt 10-10-10. Budete naň potrebovať len papier, pero alebo ceruzku a 5 minút vášho času. 

Projekt 10-10-10 vychádza zo zákona príťažlivosti

Základným princípom zákona príťažlivosti je to, že na čo myslíme, to si aj reálne pritiahneme do života. Znamená to teda, že ak sa sústredíme na pozitívne myšlienky, do života si budeme priťahovať pozitívne udalosti – a naopak – kto myslí negatívne, ten si do svojho života priťahuje ešte viac nešťastia. 

Samozrejme sa to však ľahšie hovorí ako dodržiava – myslieť pozitívne je niekedy naozaj náročné, hlavne ak sa nachádzame v nejakej náročnej životnej situácii. Aj v tomto prípade vám však môže byť nápomocný práve projekt 10-10-10. 

Ak si na túto činnosť vyhradíte každý deň aspoň 5 minút času, čoskoro spozorujete, ako sa váš život mení k lepšiemu. Vaše myšlienky budú pozitívnejšie, budete pociťovať viac vďačnosti, a tým sa vaše želania a sny začnú plniť rýchlejšie. Ako na to?

Projekt 10-10-10 v praxi

Ako sme už spomínali, potrebovať budete len pero, papier a chvíľku času. Najprv si pod seba trikrát napíšte čísla od 1 po 10. 

Prvá desiatka: 10 vecí, ktoré si želáte

Najprv si napíšte 10 vecí, po ktorých túžite najviac. Môže to zahŕňať čokoľvek – od úspechu v práci, cez materiálne veci, až po vysnívaného partnera. Tento zoznam vám pomôže sústrediť vaše myšlienky na to, čo chcete najviac. 

Photo by Marcos Paulo Prado on Unsplash

Druhá desiatka: 10 vecí, za ktoré ste vďační

Pod to si napíšte 10 vecí, za ktoré ste práve teraz najviac vďační. Opäť to môže byť čokoľvek, a najlepšie by bolo, ak by ste si napísali každý deň 10 iných a nových vecí. Môžu to byť ľudia, veci týkajúce sa vášho zdravia, vaše úspechy – jednoducho čokoľvek. Nezabúdajte pritom aj na veci, ktoré sú pre nás veľakrát samozrejmosťou, ako napr. každodenná strava či strecha nad hlavou. 

Tretia desiatka: 10 vecí, ktoré si užívate

A na záver si napíšte 10 vecí, ktoré si vždy užijete. Vašej fantázii sa medze opäť nekladú – môže to byť čokoľvek počnúc prechádzkou so psom končiac nejakou exotickou dovolenkou. Cieľom tejto poslednej desiatky je navodiť si dobrú náladu a využiť vplyv pozitívnych myšlienok myslením na veci, ktoré milujete najviac. 

Ako projekt 10-10-10 využívať

Je len na vás, kedy sa budete tejto činnosti venovať – či to bude hneď ráno, niekedy počas dňa alebo pred spaním. Dôležité je venovať sa jej každý deň. Keď však sami spozorujete, ako táto jednoduchá aktivita mení váš život, už nikdy sa jej nebudete chcieť vzdať. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov