Foto: Photo by Ismael Sanchez from Pexels

Máte pocit, že sa na vás doslova lepia?

Ak sa vo vašom živote až pričasto objavujú narcisti, môže to byť varovným signálom toho, že si ich do svojho života doslova priťahujete. Pýtate sa, ako je to možné?

Článok pokračuje pod videom ↓

Odpovede na túto otázku hľadal portál Thought Catalog, a našiel ich dokonca 4. 

#1 Máte vysokú empatiu

Empatickí ľudia sú pre narcistov hotovým magnetom. Vedia, že u nich vždy nájdu lásku, pochopenie, starostlivosť či pozornosť, po ktorých tak chorobne prahnú. Ak je toto presne váš prípad, nezabúdajte, že je nevyhnutné mať isté hranice, ktoré nesmiete nikomu dovoliť prekročiť. Akonáhle sa o to niekto bude snažiť, jednoducho ho odrežte zo svojho života. Nebude to jednoduché, no určite to bude jednoduchšie, ako znášať tú smršť, ktorú po sebe takíto ľudia zanechávajú. 

#2 Takéto správanie je pre vás normálne

Žiaľ je možné aj to, že takýchto ľudí doslova vyhľadávate, a to preto, že na nikoho normálnejšieho ste ešte v živote nenatrafili, a preto si myslíte, že takéto správanie je normálne. Tento problém môže siahať až do raného detstva, o to ťažšie je jeho riešenie. Čo vám však v takomto prípade môže pomôcť, je skúsený terapeut. 

Photo by Mike Greer from Pexels

#3 Radi robíte druhých ľudí šťastnými

Čím je táto vaša črta výraznejšia, žiaľ, tým viac je pravdepodobné, že vo svojom živote budete trpieť. Dvojnásobne to platí pri narcistoch – vašu dobrotu a čisté srdce zneužijú tak, ako si nedokážete predstaviť ani v tej najhoršej nočnej more. Ak ste teda vo vzťahu, v ktorom zo seba dávate všetko, no partner to aj tak nedokáže oceniť, a poukazuje len na vaše nedostatky, vedzte, že normálny vzťah to nie je. 

#4 Máte nízke sebavedomie

Ak nemáte radi sami seba, uspokojíte sa aj s úbohými prejavmi lásky narcistu (ktoré nemajú s láskou aj tak vôbec nič spoločné). Čím viac budete mať radi seba, tým vyššie nároky budete klásť aj na svoju polovičku a nedovolíte, aby s vami niekto manipuloval. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov