Foto: Image by Pexels from Pixabay

Sny sú dodnes obrovskou záhadou.

Aj keď veda ide vpred míľovými krokmi a dnes už toho o snoch vieme dosť, stále sú jednou obrovskou záhadou, ktorá fascinuje nielen vedu, ale celé ľudstvo. Racionálne sa predsa len veľmi ťažko vysvetľuje, ako je to možné, že sny dokážu predpovedať budúcnosť…

Článok pokračuje pod videom ↓

Na význam tých najčastejších sa pozrel portál Thought Catalog. 

#1 Sny o zuboch

Ak sa vám prisnilo, že vám vaše zuby vypadli alebo sa vám kúsok odlomil, môže to mať pozitívny i negatívny význam. Takýto sen totiž môže poukazovať buď na to, že sa v nejakej oblasti vyvíjate a všetko ide dobrým smerom, alebo vás môže upozorňovať na to, že práve máte strach z nejakej veľkej životnej zmeny. Vo všeobecnosti sú ale sny o zuboch veľmi časté predovšetkým v období zmien. 

#2 Sny o nahote 

Odborníci sa zhodujú v tom, že takéto sny poukazujú na to, že v sebe prechovávate pocit hanby či až priveľkej zraniteľnosti. Máte obavu, že vás niekto zosmiešni. Vo všeobecnosti platí, že takéto sny sú najčastejšie takisto v období zmien, ale taktiež v obdobiach pochybností či nízkej sebaúcty. 

#3 Sny o pádoch

Keď sa vám sníva, že padáte, vaše podvedomie vám naznačuje, že niečo vo vašom živote sa vám vymklo spod kontroly, a to vás znepokojuje. Môže ísť napríklad o prácu, o financie či o vzťah. Takéto sny sú veľmi časté u ľudí trpiacich depresiou. 

#4 Sny, kedy nedokážete utekať

Tieto sny sú najčastejšie v obdobiach, kedy trpíte nízkou sebaúctou alebo nedostatkom sebavedomia. Časté sú aj vtedy, keď sa cítite byť úplne bezmocní. 

Image by Enrique Meseguer from Pixabay

#5 Sny, kedy ste späť v škole, a nespravíte nejakú skúšku

Tieto sny nejakým spôsobom väčšinou poukazujú na vašu prácu a pramenia zo strachu, že v nej niečo nie je v poriadku. Tento sen sa často objavuje napríklad vtedy, keď ste vo svojej práci nespokojní, alebo keď máte podozrenie, že šéf sa vás chce “zbaviť”. 

#6 Sny, v ktorých vás niekto alebo niečo naháňa

Takéto sny vás upozorňujú na to, že niečo vás vo vašom živote až príliš stresuje. Uvidíte, že keď tento problém pominie, zmizne aj tento nepríjemný sen, ktorý sa navyše veľmi často opakuje, niekedy pokojne aj každú noc. 

#7 Sny, v ktorých lietate

V týchto snoch ide často o lucidné snívanie, teda o sen, ktorý môžete “ovládať mysľou”. Možno sa vám to zdá nemožné, ale aj toto sa dá naučiť. O tom, ako na to, sme viac písali tu. 

#8 Sny, v ktorých sa vám sníva, že ste hore 

Aj o tomto fenoméne sme si už povedali viac, prečítať si to môžete tu. Taktiež ide o dosť nepríjemný typ snov, ktorý môže prameniť napríklad z únavy či z pretrvávajúcich problémov. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov