Foto: Photo by Ba Tik from Pexels

Prezrádzajú naozaj veľa.

Skúsili ste si už niekedy pri pozeraní filmu vypnúť zvuk a sledovať len reč tela hercov? Podľa ich mimiky a gest by ste s najväčšou pravdepodobnosťou dokázali odhadnúť, o čo práve ide – reč tela toho totiž odhaľuje naozaj nesmierne veľa. O týchto jej 7 prejavoch ste ale možno ešte nepočuli.

Článok pokračuje pod videom ↓

7 Signálov vášho tela

Portál Brightside zverejnil 7 menej známych signálov reči tela, ktoré popísal Joe Navarro – uznávaný expert na neverbálnu komunikáciu. 

#1 Keď niekto žmurká rýchlejšie, znamená to, že je v strese. Nemusí to vôbec znamenať, že klame, jednoducho mu je len daná konverzácia z nejakého dôvodu nepríjemná. 

#2 Čím viac sme vystresovaní, tým väčšmi sa snažíme skrývať naše pery. Všimnite si, že to robí napríklad mnoho politikov, keď dostanú nejakú nepríjemnú otázku. 

#3 Výrazy tváre môžu byť protichodné, ak človek niečo iné hovorí a niečo iné si myslí (napríklad ak sa ústami usmieva, no očné svaly sú napäté). 

#4 Mnoho ľudí si myslí, že prekrížené ruky sú prejavom nesúhlasu alebo odporu. V skutočnosti je to však len prejav toho, že človek sa snaží cítiť viac sebaisto alebo jednoducho len viac pohodlne. 

pexels.com

#5 Ak sa pri konverzácii niekto dotýka svojho krku v oblasti krčnej tepny, znamená to, že je “v koncoch”. Vtedy je čas prejaviť viac empatie. 

#6 Keď si niekto položí dlaň na svoj hrudník, je to signál úzkosti. 

#7 Keď hovoríte s niekým, s kým sedíte pri stole, všímajte si, kde a ako má položené ruky. Ak ich má pohodlne položené na stole, znamená to, že s vami súhlasí, a že ho zaujíma to, čo hovoríte. Naopak, ak mu ruky nevidno a “schováva” si ich, znamená to, že s vami v niečom nesúhlasí. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov