Túžba po sexe nie je ten hlavný dôvod, prečo sa ženy dopúšťajú nevery.

Stáva sa to. Ženy, ktoré žijú v zdanlivo fungujúcom vzťahu, začnú hľadať šťastie v inom náručí. Ak sa nevera prevalí, takmer nikdy sa to nezaobíde bez ostrej vlny kritiky. „Prečo to urobila?“ „Čo sa načisto zbláznila?!“ Nie, nezbláznila. I ženy majú na neveru svoje dôvody. A práve tie ich vedú k tomu, že sú neverné. Dokonca častejšie, než muži.

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 10 dôvodov ženskej nevery vám ukáže, že za neverou sa skrýva oveľa viac, než by ste čakali. Neraz sú nepriamym spúšťačom nevery práve muži, ktorí sa akosi prestanú o vzťah snažiť.

#1 Nevšímavosť zo strany partnera

Photo by Eye for Ebony on Unsplash

Častou príčinou nevery je práve nevšímavosť partnera. Ak berie svoju partnerku len ako inventár, čoskoro sa bude cítiť absolútne nepotrebná. A ženy naozaj potrebujú pozornosť. Bez nej vädnú.

#2 Neustále spomínanie jeho bývalej partnerky

Každých 20 sekúnd skloňuje jej meno? Tak to je jednoznačný dôkaz toho, že sa cez ňu ešte stále nedostal. Jeho súčasná partnerka je len náhradou. A sama to vie. S touto skutočnosťou sa však žije len veľmi ťažko.

#3 Žena chce jednoducho niečo navyše

Photo by Meireles Neto on Unsplash

Aj to sa stáva. Niežeby bola vyslovene nespokojná vo vzťahu, no akosi jej stále niečo chýba ku šťastiu. Preto to ťahá na dve strany, pričom väčšinou s tým nemá najmenší morálny problém.

#4 Celé dni je sama

Ak je žena doma s dieťaťom alebo sa (ne)dobrovoľne stane paňou v domácnosti, je zrejmé, že jej ten stereotyp či samota časom pôjdu poriadne na nervy. Ak muž nemá ani najmenšiu snahu tráviť s ňou čas, začne hľadať niekoho, kto to urobí rád. Aj to je častá príčina nevery.

#5 Chýba iskra

Photo by Asdrubal luna on Unsplash

Je zrejmé, že po pár rokoch manželstva už nebude z vašich pohľadov sršať vášeň. Ak sa však milovanie odsunie na vedľajšiu koľaj, určite to skôr či neskôr začne vadiť aspoň jednému z partnerov. Preto sa popozerá po iných možnostiach.

#6 Nie je dobrý v posteli

Znie to možno kruto, no je to fakt. Nie každý muž je zákonite dobrý milenec. A sú ženy, ktoré k životu potrebujú kvalitný sex viac než soľ.

#7 Je workoholik

Photo by John Schnobrich on Unsplash

Práca je síce dôležitá, avšak v žiadnom prípade by sa nemala ocitnúť na vrchole rebríčka životných hodnôt. Ak muž počúva ženu len na pol ucha, sústavne je zavalený prácou a zabúda na osobné záväzky, žena si môže nájsť niekoho, pre koho bude dôležitejšia než pracovný mail.

#8 Spoločné bývanie nefunguje

Mnohým párom pri nasťahovaní sa do spoločnej domácnosti spadnú ružové okuliare. Začnú vidieť drobné zlozvyky partnera, ktoré môžu prerásť až do vzájomnej nevraživosti. A vtedy je ľahké porovnávať s inými či začať (nielen) premýšľať nad novými možnosťami.

#9 Pán úžasný

Photo by Ryan Holloway on Unsplash

Niekedy môže mať nevera ten najjednoduchší dôvod. Žena sa zamiluje do chlapa, ktorému nemôže odolať. Vtedy sa zabúda na všetky záväzky či presvedčenia.

#10 Chce sa rozísť

Všetci cítime, keď sa nachádzame vo vzťahu, ktorý nemá zmysel. No občas nám chýba odvaha ho ukončiť. Preto niekomu niekto tretí príde ako dobrý dôvod na odchod z nefunkčného vzťahu.

Nevera málokedy vzniká len tak. Vždy je za ňou niečo viac. Najmä väčšina žien nie je poháňaná iba sexualitou. Prvotnou príčinou je neraz pocit, že partnerovi na nej vôbec nezáleží. Preto by sme naše polovičky nemali brať ako samozrejmosť.

Pozri aj: Nevera môže byť aj psychická. Toto je 8 znakov toho, že práve prežívate emocionálnu aférku

truthinsideofyou
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov