Foto: Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Veľa ľudí ich prehliada…

Či už vedome alebo podvedome, no tieto signály mnoho ľudí skutočne prehliada. Sú však veľmi nebezpečné a sú jasným dôkazom toho, že ste sa ocitli v toxickom vzťahu, z ktorého by ste mali čo najskôr odísť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tieto signály popísal portál The Minds Journal. 

#1 Darčeky vyriešia všetko

Ak vaša polovička často niečo vyvedie, a potom sa vám to snaží kompenzovať nejakými materiálnymi darčekmi, zdravé to určite nie je. Zrejme to nechcete počuť, no takýto človek vás má len za handru, pomocou ktorej upratuje bordel po svojich prešľapoch.

#2 Neustále výčitky svedomia

Toxický človek spraví všetko preto, aby vo vás vyvolal výčitky svedomia – a to dokonca aj v prípade, kedy sa niečoho zlého dopustil on, nie vy. 

#3 Časté vyhrážanie sa rozchodom

Toxický partner vám bude neustále pripomínať, že ak sa vám jeho správanie nepáči, váš vzťah môžete pokojne ukončiť – hoci aj hneď teraz. Takýmto spôsobom sa snaží dosiahnuť, aby ste mu tolerovali jeho neakceptovateľné správanie.  

Foto: Photo by Polina Zimmerman from Pexels

#4 Pasívno-agresívne správanie

Do tohto spadá napríklad to, keď sa vašej polovičke niečo nepáči, no miesto toho, aby ste sa o tom porozprávali medzi 4 očami, sa na týždeň odmlčí a neprehovorí s vami. Niečo takéto však samozrejme do zdravého vzťahu nepatrí. 

#5 Za všetko sa vám bude chcieť pomstiť

Keď s toxickým partnerom nepôjdete do kina, preťože budete ležať s vysokými teplotami doma, použije to proti vám, a pri najbližšej možnej príležitosti vám povie, že s vami nejde napríklad na nejakú oslavu. Za všetko sa vám jednoducho bude chcieť pomstiť (aj za veci, ktoré ste ani nespravili).

#6 Neustále vás obviňuje zo svojho nešťastia

Keď idete čo i len na kávu s kamarátmi, dočkáte sa len obviňovania z toho, ako nezodpovedne sa vo vzťahu správate, a koľko nešťastia mu/jej to spôsobuje. Obviňuje vás jednoducho úplne zo všetkého. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov