Komukoľvek, kto sa ocitne v takomto vzťahu, veru niet čo závidieť.

Všetko sa to môže začať ako nádherná rozprávka. Do života vám vstúpi Pán Dokonalý, ktorý vám sľubuje modré z neba. To, že sa ho nikdy nedočkáte, je už však druhá vec. Postupne začnete mať pocit, že niečo nie je v poriadku. On vás bude presviedčať, že to len vy vidíte problémy, ale je niečo, čo sa dá len ťažko oklamať. Nazýva sa to ženská intuícia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Z vášho Pána Dokonalého sa raz dva môže vykľuť sociopat. Preto by ste mali venovať pozornosť týmto signálom.

#1 Sex je preňho len (ďalšou) manipuláciou

pixabay.com

Sex má byť prejavom lásky, no v tomto prípade to rozhodne neplatí. Ak žijete so sociopatom, tak sex bude najmä vtedy, keď to bude vyhovovať jemu. Pričom to, aby ste aj vy mali z neho pôžitok, bude to posledné, čo by ho zaujímalo. Sex bude preňho len ďalšou formou manipulácie.

#2 Neustála kritika

Sústavne vás bude zosmiešňovať a kritizovať. Je možné, že vás pomenuje po kadejakých zvieratách, pričom lienku ani chrobáčika medzi nimi nehľadajte. Skôr bude inklinovať k hovädziemu dobytku.

#3 Je narcis. A vôbec sa za to nehanbí

Photo by Rainier Ridao on Unsplash

On je stredobodom vlastného, egoistického a mrňavého vesmíru. Všetko, čo povie, je svätá pravda. A on? On je stelesnením dokonalosti. Samotným Bohom. K tomu niet čo dodať.

#4 Vaše potreby ho absolútne nezaujímajú

S veľkou pravdepodobnosťou vás vôbec nebude počúvať. Nech od neho budete chcieť čokoľvek, vždy si nájde dôvod, prečo sa to nedá. Možno to bude nepodstatné, nebude mať na to čas, alebo to podľa neho bude úplná blbosť. Je to preto, lebo je to jednoducho sociopat.

#5 Klamstvo? Bežná súčasť života

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Tento muž bude klamať neustále. Nebude mať voči klamstvu žiadne morálne zábrany. Stane sa preňho prirodzenou súčasťou života. Ak mu náhodou naň prídete, bude zatĺkať a zatĺkať. Až tak, že vo vás vyvolá výčitky svedomia.

#6 Ak niečo nejde podľa jeho predstáv, mení sa na trucujúce dieťa

Veľmi ťažko znáša, keď niečo nejde tak, ako si zaumienil. Z rukáva na počkanie vysype všetky esá, ktoré používajú nevychované deti. Od kriku, cez sebaľútosť až po protestné ticho.

#7 Izoluje vás od okolia

Photo by Christopher Campbell on Unsplash

Je bežné, že sociopat vám zakáže stretávať sa s rodinou či známymi. Zdôvodňuje to tým, že je to len a len pre vaše dobro. A vy, ani nebudete vedieť ako, sa ocitnete sama, bez tých, ktorí vás skutočne milujú.

#8 Financie sú len pod jeho kontrolou

On je ten, kto bude kontrolovať to, kde dáte každý cent. Nezáleží na tom, že ste ho zarobili. On najlepšie vie, kde ho treba minúť. Postupne sa budete báť spraviť aj malý nákup, pretože určite nebude spokojný s vaším výberom.

Pevne veríme, že muž, s ktorým žijete, nepatrí medzi sociopatov.

Pozri aj: Toto sú slová, ktoré používajú psychopati 2x častejšie, než normálni ľudia. Používate ich aj vy?

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov