Najskôr som bola smutná. Veľmi smutná. Ale karta sa obracia.

Ľuďom v šatníku už dávno nevisia šaty. Namiesto toho tam majú masky. Každé ráno si pred zrkadlom starostlivo vyberajú, ktorú si dnes nasadia. Ľudia v dnešnej dobe sú už raz takí. Falošní. Tvária sa, že vás majú radi, že sú vašimi priateľmi, že im na vás záleží a nakoniec vám aj tak podrazia nohy. Ak by ste teraz mohli, čo by ste im najradšej povedali?

Článok pokračuje pod videom ↓

Drahý „priateľu“,

chcem, aby si hneď na začiatok vedel, že sa nehnevám. A odpúšťam ti. Naozaj. Takí, ako ty, si to odpustenie zaslúžia. Nechystám sa ti urobiť to isté. V konečnom dôsledku, každý dostane iba to, čo si zaslúži. A čo si zaslúžiš ty? Odpovedz si sám. Takže ja sa odteraz budem už iba usmievať a pozerať, ako si karma robí svoju robotu.

Prekvapený? No ver mi, ja som z teba bola prekvapená oveľa viac. Vieš, považovala som ťa za niekoho iného. Myslela som si, že si veselý a milý človek. Že si niekto úplne iný. Ale až teraz vidím, ako veľmi som sa mýlila. No poďme pekne po poriadku.

Hovorila som si, že konečne mám vo svojom okolí niekoho, na koho sa môžem obrátiť. Niekoho, o koho sa môžem oprieť, vediac, že ma vždy podrží. Že sa konečne našiel človek, ktorý vyčnieva z radu a nie len slepo nasleduje stáda. Myslela som si, že ma máš rád, minimálne tak, ako ja teba. Myslela som si, že naše priateľstvo bolo skutočné.

unsplash.com

A tu niekde, v momente, keď ti už patrila moja plná dôvera, si sa rozhodol, že je najvyšší čas vraziť mi dýku do chrbta. A aby toho nebolo málo, poriadne si s ňou potočil a dal mi vyžrať tú bolesť. Áno, priznávam, najskôr som z toho bola úplne zdrvená. Trápila som sa. A veľmi. Smútok mi prúdil žilami a slzy sklamania mi vypadávali z očí. Bolelo to. Bolelo to o to viac, že od teba som nikdy nič také nečakala. Ale, predsa sa to stalo. Ukázal si svoj „nádherný“ charakter.

No len čo som už mala zlomenú každú jednu kosť v tele, uvedomila som si, že som ti vlastne vďačná. Len vďaka tebe tu dnes stojím silnejšia a odvážnejšia, než kedykoľvek predtým. Len vďaka tomu, že si mi podrazil nohy som zistila, koľko sily a odhodlania sa v takom malom človeku ako som ja, nachádza.

Raz som čítala, že najlepší spôsob, ako sa pomstiť, je uspieť. A presne to idem teraz urobiť. Som pripravená uspieť. Ale nie tak ako ty. Vo mne sa nachádza oveľa viac, než si myslíš. Oveľa viac, než som si sama myslela. Mám odhodlanie, motiváciu a veľkú moc. A už sa to nebojím využiť vo svoj prospech. Môžeš ma zraziť na kolená koľkokrát len chceš, ale teraz už viem, že ma nikdy nemôžeš zastaviť, pretože ja stále vstanem a budem pokračovať ďalej. Nedokážeš ma zastaviť.

A raz, keď budem stáť na vrchole a ty budeš musieť zakloniť hlavu, aby si na mňa dovidel, si možno uvedomíš, že tá cesta, ktorou si sa rozhodol vybrať, nie je tá správna.

S láskou,

Niekto, kto si myslel, že ho máš rád, ale nakoniec si mu aj tak podrazil nohy.

unsplash.com

Pozri aj: Prežívate práve jedno z najhorších období svojho života? V tom prípade si musíte prečíťať toto

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov