Dokážete odpovedať na tieto 3 otázky?

Tieto 3 a ďalšie podobné otázky používajú psychológovia po celom svete, aby zistili, či je človek géniom, schizofrenikom, ani jedným, či prípadne obomi. Skúste najprv odpovedať na 3 nižšie uvedené otázky a následne si pod nimi prečítajte, ako ich rozlúštenie súvisí s genialitou a schizofréniou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Otázky znejú nasledovne:

Otázka č. 1: Čo majú spoločné kanvica a parník?

brightside.me

Otázka č. 2: Čo majú spoločné pretekárske auto a tornádo?

brightside.me

Otázka č. 3: Čo majú spoločné topánka a ceruzka?

brightside.me

Odpovede na otázky a ich vysvetlenie

Odpoveď na otázku č. 1: Paru. 

Odpoveď na otázku č. 2: Svojím pohybom kopírujú kruh.

Odpoveď na otázku č. 3: Obe po sebe zanechávajú stopu.

Nedokázali ste správne odpovedať na všetky 3 otázky? Nič si z toho nerobte, ste úplne v poriadku. Väčšina ľudí totiž na tieto otázky odpovie, že vyobrazené predmety nemajú spoločné nič. Sčasti aj majú pravdu, nakoľko ide o veci, ktoré sa porovnať nedajú. Géniovia a schizofrenici sa však na okolitý svet pozerajú inak a dokážu odpovedať na všetky 3 otázky. Pýtate sa prečo?

Ako ľudia trpiaci schizofréniu, tak aj géniovia totiž vždy a vo všetkom hľadajú aj akýsi ďalší zmysel, alebo akési ďalšie prepojenie, a to aj pri veciach, ktoré spolu zdanlivo nesúvisia. Na základe tohto a podobných testov sa však dá rozlíšiť aj to, či ide o schizofrenika, alebo génia.

Podstatný rozdiel je totiž v tom, ako rýchlo človek dokáže nájsť na dané otázky odpoveď. Zatiaľ čo schizofrenik odpovie na tieto otázky takmer okamžite a bez väčšej snahy, či hlbšieho premýšľania, génius bude potrebovať na ich rozlúsknutie viac času a viac sústredenia.

Ako ste si s týmito otázkami poradili vy?

Pozri aj: Výnimočne talentovaný slovenský grafik premietol názvy 20 psychických problémov a ochorení do typografie. Jeho kreativita vás uchváti

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov