Foto: pexels.com

Ide vám na plač, no rozplakať sa by bolo pohromou?

Je absolútnou pravdou, že slzy nie sú prejavom slabosti, ale práve naopak — toho, že sme boli silní už až pridlho. Zároveň však platí, že sú isté situácie, kedy by sme boli radi, ak by sme boli schopní sa im ubrániť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak hľadáte nejaké účinné triky, ktoré by vám pomohli nerozplakať sa v nevhodných situáciách, tieto rady vám pomôžu.

#1 Pritlačte si jazykom na podnebie

Janine Driver, generálna riaditeľka Inštitútu reči tela vo Washingtone radí, že ak už budete cítiť svoje slzy na krajíčku, jednoducho si jazykom poriadne silno zatlačte na podnebie. Je to zaujímavé, no sami uvidíte, ako efektívne to funguje. 

#2 Uvoľnite svoje svaly

Janine tiež prezrádza, že ak sme smutní a ide nám na plač, naše obočie sa pritiahne k sebe a podvedome ho podvihneme. Vedome však spravte pravý opak — svaly v okolí svojho obočia uvoľnite. Aj toto vám pomôže “uzamknúť” vaše slzy. 

Image by StockSnap on Pixabay

#3 Zhlboka dýchajte

Môže to znieť ako klišé, no skutočne to pomáha. Potvrdené to má aj Theresa Nguyen, life coachka z Dallasu. Radí, aby ste sa v tých najviac vypätých situáciách na 4 sekundy zhlboka nadýchli nosom a zadržali dych na 2 sekundy. Následne všetok vzduch vydychujte cez našpúlené pery po dobu 8 sekúnd. V prípade potreby tento postup zopakujte. 

#4 Uštipnite sa

K účinným trikom však patrí aj jednoduché uštipnutie sa. Ak ste teda v situácii, kedy si aspoň na chvíľu dokážete skryť ruky alebo si ich aspoň dať za chrbát, jednoducho to urobte a uvidíte, že slzy zmiznú (aspoň na nevyhnutný čas). 

Samozrejme však ide o tipy, ktoré vám môžu pomôcť len na miestach ako napr. v práci alebo v obchode. Inak sa slzám určite nebráňte, majú oslobodzujúci a uzdravujúci účinok.

nytimes
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov