Foto: Pexels

V dnešnom hektickom svete sa nájde málokto, kto by si mohol dovoliť plytvať časom.

Napriek tomu mnohí z nás trávia nekonečné hodiny vysvetľovaním svojich pocitov a snahou riešiť problémy vo vzťahoch. No ako si môžeme byť istí, že naše úsilie nie je márne, a že nám súčasný vzťah stojí za to?

Článok pokračuje pod videom ↓

V nasledujúcich riadkoch sa pokúsime odpovedať na túto otázku prostredníctvom 7 znamení, ktoré naznačujú, že váš súčasný vzťah vás oberá len o čas.

1. Neustále kompromisy

Vo vzťahu je prirodzené občas ustúpiť alebo spraviť kompromis. Avšak ak cítite, že musíte ustupovať vo väčšine rozhodnutí alebo dokonca obetovať svoje hodnoty a ideály pre šťastie partnera, možno je čas zamyslieť sa nad tým, či tento vzťah stojí za to.

2. Strata individuálnej identity

Mali by ste mať priestor na vlastný život aj mimo vzťahu. Ak zistíte, že sa stále viac a viac odkláňate od svojich záujmov, priateľov a rodiny len preto, aby ste udržali partnera šťastného, je to pravdepodobne jedno zo znamení, že váš vzťah vás oberá o čas.

3. Absencia rastu

Vzťah by mal podporovať osobný rast obidvoch partnerov. Ak cítite, že sa vo vašom živote nič nemení alebo sa dokonca vyvíjate negatívne (napríklad začínate mať nižšie sebavedomie alebo strácate motiváciu), je možné, že vám váš partner neposkytuje dostatočnú podporu na dosiahnutie vašich cieľov.

Pexels

4. Neustále hádky a konflikty

Občasné hádky sú v každom vzťahu normálne. No ak sa z nich stane neustály sprievodca vášho spoločného života a doma vládne atmosféra napätia a frustrácie, je čas zamyslieť sa nad tým, či tento vzťah má budúcnosť.

5. Nedostatok dôvery

Dôvera je základným kameňom každého úspešného vzťahu. Ak váš partner nedokáže dôverovať vám alebo vy jemu bez neustáleho kontrolovania alebo vyzvedania informácií, môže to byť jedno zo znamení, že váš vzťah nie je na správnej ceste.

6. Sila manipulácie

Manipulatívne správanie je jedným z najdeštruktívnejších javov vo vzťahu. Ak máte pocit, že váš partner sa snaží ovládať vaše rozhodnutia alebo emócie prostredníctvom viny, hrozby alebo ultimát, možno je čas dať tomuto vzťahu zbohom.

7. Nedostatok komunikácie

Komunikácia je kľúčovou súčasťou udržiavania živého a zdravého vzťahu. V prípade, že si s partnerom nedokážete otvorene a úprimne povedať o svojich pocitoch, túžbach a obavách, môže to byť znakom toho, že váš vzťah nedosahuje potrebnú hĺbku a blízkosť.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov