Foto: Photo by Israel Gomes from Pexels

Nízke sebavedomie netrápi len ženy.

Ak by ste si mysleli, že nízke sebavedomie trápi len ženy, pretože sa neustále porovnávajú s dokonalými fotografiami iných žien na Instagrame, mýlili by ste sa. Nízke sebavedomie trápi aj mužov, a poriadnu “šarapatu” dokáže narobiť nielen v ich vlastnom živote, ale aj v živote ich blízkych.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind popísal 6 vecí, ktoré robí muž, ktorého trápi nízke sebavedomie (a odmieta si to priznať).

#1 Neznesie žiadnu kritiku či rady od druhých

Nedokáže prijať ani konštruktívnu kritiku a berie ju tak, že niekto naňho útočí. Sám však reaguje maximálne útočne a podráždene, keď sa mu niekto snaží v dobrom poradiť. Nedokáže jednoducho prijať žiadnu radu ani žiadne odporúčanie.

#2 Neustále sa o niečom potrebuje uisťovať

Pociťuje obrovskú emocionálnu neistotu, a preto sa neustále potrebuje uisťovať, že je milovaný a žiadaný. Žiaľ, veľakrát to robí tak, že má viacero partneriek súčasne, čím sa snaží zdvihnúť si svoje udupané sebavedomie.

#3 Neustále sa potrebuje uisťovať, že vyzerá dobre

Každý má rád komplimenty, no muži so skrytým nízkym sebavedomím ich majú najradšej. Neustále samých seba utvrdzujú v tom, ako skvele vyzerajú, aj keď to niekedy vôbec nemusí byť pravda. Uistenie o opaku však hľadajú naozaj všade.

Photo by Hasib Khorami from Pexels

#4 Keď uspejú, správajú sa arogantne

Pokora takýmto ľuďom nič nehovorí. Keď sa im v niečom podarí uspieť, svoj úspech oslavujú nahlas, a veľakrát ho aj preženú, alebo k nemu niečo pridajú. Je to len preto, aby na svoju adresu počúvali chvály od iných.

#5 Potrebujú byť stredobodom pozornosti

Aby si zdvihli svoje sebavedomie, majú skrytú potrebu byť neustále stredobodom pozornosti. Prejavuje sa to neustálou snahou o vtipkovanie, nevhodnými poznámkami, výstredným oblečením či správaním, a podobne.

#6 Sú veľmi žiarliví

Či už ide o partnerský, priateľský či pracovný vzťah, muži s nízkym sebavedomím sú veľmi žiarliví. Neznesú predstavu, že niekto by mohol dostávať viac pozornosti ako oni a spravia všetko preto, aby sa tak nestalo.

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov