Ako spoznať emocionálne nestabilného človeka? Napríklad aj podľa tohto správania.

Emocionálne nestabilní ľudia si prechádzajú naozaj obrovskými výkyvmi, pokiaľ ide o prežívanie emócií a správania. Nie je vôbec jednoduché byť jedným z nich. U takýchto ľudí môže dochádzať k výbuchom hnevu či výrazným výkyvom v pocitoch voči sebe samému alebo okoliu. Psychológovia tvrdia, že emocionálne nestabilného človeka dokážete veľmi rýchlo spoznať napríklad aj podľa týchto 7 znakov.

Článok pokračuje pod videom ↓

Túžba po popularite

Žijeme vo svete, kde každý deň vidíme to, ako sa z úplne obyčajného človeka môže stať na internete hviezda. Ak však niekto úplne dychtí po tom, aby mal čo najväčší počet followerov, alebo aby mali jeho príspevky čo najväčší počet likeov, či závidí, ak je niekto iný na tom „lepšie“, potom aj to môže byť znamenie emocionálnej nestability.

Pochybovanie o vlastnom vzhľade

Emocionálne nestabilný človek neustále pochybuje o tom, ako vyzerá. Neustále porovnáva seba samého s ostatnými. Všetci sú pre neho dokonalí, iba on je ten, kto má najviac chýb. Podceňovanie seba samého je tiež na dennom poriadku.

Príliš veľký záujem o to, čo si budú myslieť ostatní

„Čo na to povedia ostatní? Čo si budú o mne myslieť? Ako asi budem v ich očiach vyzerať? Veľmi sa mi to páči, ale nemôžem si to obliecť, pretože to by sa ostatným určite nepáčilo. Nepozdáva sa mi ten názor, ale aj napriek tomu s ním budem súhlasiť, pretože tak by to chceli ostatní.“ Nuž, presne takto a ešte oveľa horšie rozmýšľa človek, ktorý je emocionálne nestabilný. Názorom ostatných prikladá až príliš veľkú váhu a na ten svoj úplne zabúda.

unsplash.com

Reakcia na odmietnutie

Počuť negatívnu odpoveď na váš návrh alebo nápad vie človeka niekedy pekne raniť, ale zároveň by sa s tým mal vedieť vysporiadať. Nie všetko vždy bude len podľa nás, ale to je v poriadku. Ak niekto bude reagovať na odmietnutie nejakým možno tiež odmietavým alebo urážlivým spôsobom, potom to môže byť ďalší zo znakov toho, že je emocionálne nestabilný.

Vysoké očakávania

Nikto nie je dokonalý. Každý robí chyby, každý sa z nich musí poučiť. Nikto učený z neba nespadol a všetok úspech sa neudeje za jednu noc. Človek potrebuje trpezlivosť. Veľa trpezlivosti. A žiadne vysoké očakávania, pretože potom môže veľmi rýchlo prísť bolestivý pád. Zdá sa však, že práve na toto emocionálne nestabilní ľudia úplne zabúdajú.

Závisť

Túžba po popularite, neistota, čo sa týka vlastného vzhľadu a mnohé ďalšie veci môžu viesť k závisti –  ďalšej z charakteristík emocionálne nestabilných ľudí. Nie, nikto nemá lepší život ako vy a nikto nemá viac šťastia. Každý má len taký život, aký si ho zariadi. Závisť vám naozaj nepomôže.

Neistota vo vlastnom rozhodovaní

Emocionálne nestabilný človek si nikdy nie je istý svojimi vlastnými rozhodnutiami. Vždy musí počuť názor ostatných, vždy sa ich musí pýtať, či sa rozhodol správne, prípadne čo by robili na jeho mieste oni.

unsplash.com

Pozri aj: 8 emočných zákonov: 8 pravidiel, ktorými sa riadia všetky naše emócie

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov