Toto je ten prípad, keď slová narobia viac škody ako úžitku.

Niekedy chceme skutočne pomôcť priateľke, ktorá je sama už celé roky. Avšak neraz kvôli prílišnej otvorenosti narobíme viac škody ako úžitku. Občas ju stačí len pevne objať, nech vie, že pri nej stojíte. Inak prehnaná snaha pomôcť jej ju môže nakoniec uraziť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Týchto 10 vecí sa nezadaným ľuďom jednoducho nehovorí.

#1 „Neboj sa, raz si určite niekoho nájdeš.“ Týmto skutočným skvostom znižujeme dôstojnosť nezadaného človeka. Vlastne tým dávame najavo, že bez vzťahu nie je kompletný. A ktovie, možno ani nikoho k šťastiu nepotrebuje. Kde je napísané, že každý z nás musí mať silou-mocou partnera?

Photo by Melan Cholia on Unsplash

#2 „Ako to, že si stále sama?“ Aj vo vás táto otázka vyvoláva pocit viny? Ak áno, tak ju určite neklaďte nikomu, na kom vám skutočne záleží. Stav single nie je niečo, za čo by sa mal človek hanbiť.


#3 „Mal/a by si si sa snažiť viac,“ prípadne „Nemal/a by si toľko tlačiť na pílu.“ Tu sa vynára otázka – kto sme my, aby sme mohli posudzovať správanie a emócie toho druhého? Každý má vlastnú cestu. A našou úlohou je ju akceptovať.


#4 „Prepáč, určite ti je smutno, keď ti neustále rozprávam o mojej láske, zatiaľ čo ty si sama.“ Väčšine zdravo uvažujúcich žien je to absolútne jedno. A tie naozaj nemajú dôvod závidieť.

Photo by Pete Bellis on Unsplash

#5 „Mala by si sa čo najskôr poponáhľať a niekoho si nájsť. Inak ti začnú tikať biologické hodiny.“ Nie je povinnosťou žiadnej ženy mať partnera a dieťa. Ak to má prísť, tak to príde. A bodka.


#6 „Už si niekoho stretla, či ešte stále nič?“ Znova. Ani táto veta nepoteší žiadnu slobodnú bytosť.


#7 „Už si ani neviem spomenúť na to, aké to je, keď som bola nezadaná. Nechceš mi o tom porozprávať?“ Tak táto veta je o sama o sebe taká urážlivá, že určite nepotrebuje ďalší komentár.


#8 „Toho pravého stretneš vtedy, keď to budeš najmenej očakávať.“ Je to síce pravda, no vaša kamarátka to vie. Nemusíte jej to pripomínať.

Photo by Jurica Koletić on Unsplash

#9 „Samota ti je asi súdená.“ Nič nie je v živote fatálne. Ani samota.


#10 „Si taká statočná, že to takto zvládaš.“ Ešte raz na záver opakujeme. Samota nie je žiaden handicap, ktorý by sa mal zvládať. Je to stav ako každý iný. A to treba chápať.

Pozri aj: Ženy, ktoré sú dlhšiu dobu single, skončia nakoniec ako tie najšťastnejšie

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov