Môže vyriešiť množstvo vašich problémov.

Hovorí sa, že najťažším rozhodnutím je pre každého človeka to, keď si musí zvoliť, či v niečom bude pokračovať, alebo či to už má vzdať. Nech už ide o čokoľvek – prácu, vzťahy či školu, táto dilema vás môže potrápiť v akejkoľvek životnej oblasti. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo vtedy robiť?

Odpoveď je jednoduchšia, než otázka, ktorú si kladiete. Zachrániť vás môže položenie jedinej otázky, ktorá vám v celej veci urobí jasno a možno aj práve vďaka nej uvidíte isté súvislosti, ktoré ste doteraz prehliadali.

Aby sme vás ďalej nenaťahovali, tá otázka znie nasledovne:

Ak budem pokračovať, pomôže mi to nejak dosiahnuť to, po čom v živote túžim najviac?

Táto otázka je veľmi zásadná a jedinou osobou na svete, ktorá na ňu pozná odpoveď, ste vy sami.

pexels.com

Voľba skončiť nie je pre “slabochov”

Veľa ľudí robí nezmyselné veci len preto, aby niekoho nesklamali, neurazili, alebo jednoducho len zo zvyku. Niekedy je však práve skončiť a odísť tou jedinou správnou voľbou a vôbec nejde o žiaden zbabelý útek – práve naopak. Odísť dokážu len tí najsilnejší ľudia.

Čas každého z nás je výrazne obmedzený. Nemrhajte ho na veci, ktoré pre vás nemajú žiaden zmysel. Naučte sa povedať NIE veciam a ľuďom, ktorí vás len oberajú o energiu a o čas.

Podniknutie prvých krokov

Každý z nás vo svojom vnútri vie, po čom vo svojom živote túži najviac. Ak si teda na vyššie uvedenú otázku odpoviete “áno”, v tom, čo robíte, určite pokračujte.

Ak si však odpoviete “nie”, nezotrvávajte v tomto stave lne preto, že ste niečomu venovali už príliš veľa času alebo energie. A konieckoncov – ak sa rozhodnete v niečom nepokračovať, váš odchod vôbec nemusí byť okamžitý či príliš rázny. Rozhodnutie bude len na vás – buď sa rozhodnete staré mosty spáliť, alebo sa rozhodnete vybudovať nové, ktoré vás dostanú presne tam, kam chcete.

Pozri aj: Rúca sa vám celý svet a strácate vieru či nádej? Spomeňte si na týchto 7 zázrakov

lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov