Človek, vedľa ktorého sa každé ráno zobúdzate, nemusí byť vašou spriaznenou dušou.

Skutočná láska nepozná strach. Ak niekoho hlboko milujete, nebojíte sa sklamania. A to ani vtedy, ak ste predtým chodili po rozbitom skle. Viete sa otvoriť, nezištne milovať a príjmať druhého človeka so všetkými kladmi i zápormi. Aj váš partner či partnerka môžu byť vašou spriaznenou dušou. Ak ňou však nie sú, pravdepodobne vám budú mať problém povedať týchto 7 vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vetu „Milujem ťa,“ medzi nimi nenájdete.

#1 Cítim sa…

Photo by Ana Paula Lima from Pexels

Ak nevie či nechce vyjadriť svoje pocity, môže to byť znak toho, že má v sebe nespracovaný emocionálny blok. Alebo je emocionálne nezrelý a bojí sa vyjadriť to, ako sa cíti. Ak vám však druhý človek nevie vyjadriť svoje pocity, nikdy sa nebude vedieť skutočne otvoriť. Stále tak budete cítiť z jeho strany odstup.

#2 Ďakujem

Jednoduché slovíčko vďaky, ktoré nám do hlavy vtĺkali už v materskej škole. A mali na to dôvod. Váš partner či partnerka by vám mali vedieť vyjadriť vďaku. Nič nie je samozrejmosť. Ani teplý obed či večera. Ak má však problém vysúkať zo seba slovíčko „ďakujem,“ pravdepodobne nebude vašou spriaznenou dušou ale egoistom, ktorý hľadí len sa seba.

#3 Si výnimočný/výnimočná

Photo by William Krause on Unsplash

Pre partnera či partnerku by sme sa nemali stať jedným človekom z davu. Sme tým, s kým sa rozhodol prežiť svoj život. Preto by sa na nás mal vedieť pozerať inými očami. Občasné pripomenutie toho, že sme preňho či pre ňu skutočne výnimočnou osobou je to, čo potrebujeme viac ako soľ.

#4 Nepáči sa mi…

Vedieť na rovinu povedať, čo sa nám nepáči, si vyznačuje istú dávku odvahy. Avšak vo vzťahu by sme mali byť sami sebou a preto je nevyhnutné, aby sme mohli a vedeli partnerovi slušne povedať aj menej príjemné veci. Ak to dokážeme, zblíži nás to. Ak to však jeden z partnerov nedokáže, môže to medzi nimi vytvoriť istú priepasť.

#5 Dôverujem ti…

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Dôvera je základným kameňom každého vzťahu. Ak vám druhý človek nedôveruje, výrazne sa to odzrkadlí na kvalite vzťahu. A skutočne dôverovať dokáže len spriaznená duša.

#6 Si mojou najlepšou priateľkou/mojím najlepším priateľom

Ak je váš životný partner aj vaším najlepším priateľom, vyhrali ste na plnej čiare. Nielenže sa dokážete milovať, ale viete aj spoločne stráviť čas, zasmiať sa na hlúpostiach a najmä byť sami sebou. Takéhoto partnera sa držte, pretože ste v ňom našli skutočný poklad.

#7 Zaslúžiš si to…

Photo by CMDR Shane on Unsplash

Aj v partnerstve sa môže vyskytnúť rivalita, keď jeden z partnerov nevie zniesť úspech či povýšenie toho druhého. Vtedy ho začne zožierať závisť. To však nie je príklad spriaznenej duše. Tá vám váš úspech dopraje. Nebojí sa vás pochváliť a podporiť. Úprimne, z celej duše sa teší z vášho úspechu.

Pozri aj: Toto je 10 krutých dôvodov, pre ktoré sa väčšina párov do 2 rokov rozíde

goalcast
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov