Za dobré veci sa oplatí bojovať. Toto však zjavne nie je ten prípad. Niekedy rozchod môže byť tým najlepším riešením.

Láska občas sakramentsky bolí. Dlhé, bezsenné noci čumíme do plafóna a uvažujeme nad tým, kde sme spravili chybu. Prečo to nefunguje? Čo sa pokazilo? Možno vy nie ste ten hlavný dôvod, prečo sa nevznášate na oblaku lásky. Možno sa v skutočnosti nemusíte snažiť, ani bojovať. Pretože TENTO vzťah za to rozhodne nestojí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Pripravili sme si pre vás 9 kľúčových znakov, ktoré by ste nemali brať na ľahkú váhu. Ak ich objavíte aj v tom vašom vzťahu, je najvyšší čas začať hľadať čo najskôr únikový východ.

#1 Psychické a fyzické týranie

Photo by Jilbert Ebrahimi on Unsplash

Udrel vás? Tak to je neodpustiteľné. Nebola to len jeho slabá chvíľka, ako sa vám snaží vsugerovať. Bolo to prejavenie jeho skutočnej podstaty. Ak sa to stalo raz, stopercentne sa to bude opakovať. To isté platí aj o psychickom týraní. Dajte ruky preč od takého muža. Je to obyčajný slaboch.

#2 O tento vzťah bojujete iba vy

Láska je o dvoch. Ak sa len vy snažíte, aby bolo všetko v poriadku, zatiaľ čo partner to má „na saláme“, zbytočne si míňate energiu. O vzťah sa musia snažiť naozaj dvaja. Inak to nemá význam.

#3 Na problémy ste sám/sama

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Vo vzťahu, ako aj v súkromí, všetci občas prechádzame problémami. Partner, ktorý má nielen srdce ale aj mozog na správnom mieste, vás určite nenechá v kaši. Pomôže vám a zároveň sa bude aktívne zaujímať a hľadať riešenia z problémov vo vzťahu, ktoré nastali. Ignorácia problémov je vôbec ten najhorší postoj, aký môže ktokoľvek z nás zaujať.

#4 Bozk od partnera sa vám hnusí

I to sa stáva. Niektorí ľudia sa môžu dostať do situácie, že sa im vyslovene hnusí fyzický kontakt s partnerom. A to akýkoľvek. Preto ak sa dostanete do toho bodu, treba jasne porozmýšľať, či sa ešte oplatí bojovať o budúcnosť tohto vzťahu. Táto situácia sa s vysokou pravdepodobnosťou vôbec nezmení.

#5 Vaši priatelia nevidia váš vzťah ružovo

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Ak máte pri sebe tých správnych priateľov, určite v nich máte neoceniteľnú pomoc. Práve oni vedia z nadhľadu posúdiť vzťah, jeho funkčnosť či zmysel, pričom často vidia chyby, ktoré vy (zámerne) prehliadate. Okrem toho vám určite nebudú ťahať medové motúzy popod nos. A to sa ráta.

#6 Partner vám neustále klame

Ak máte pri sebe chronického klamára, nie je vám čo závidieť. Ak sústavne klame, vymýšľa si a nemožno mu dôverovať, znamená to to, že mu chýba kľúčová vlastnosť pre fungujúci vzťah. A to je práve dôvera.

#7 Nevera

Photo by Giulia Bertelli on Unsplash

Nevera dokáže naštrbiť aj ten najsilnejší vzťah. Len málokto ju dokáže „rozdýchať“. Ak sa nevera opakuje viackrát, tak sa vám oň naozaj neoplatí bojovať. Veď ľudia sa nemenia, len sa stávajú sami sebou.

#8 Prestanete sa rozvíjať

Mať vzťah je síce fajn vec, avšak nikdy by sa nemal stať jediným zmyslom nášho života. Ak sa prestanete rozvíjať, zabudnete na svoje záujmy a priateľov, čoskoro túto stagnáciu budete cítiť aj vo vzťahu. A to rozhodne nie je najlepšie riešenie.

#9 Partner vás neustále ponižuje

Photo by Soragrit Wongsa on Unsplash

Ak váš názor nie je vo vzťahu vôbec dôležitý a partner vám nedovolí vyjadriť sa k ničomu, je to znak toho, že ste sa ocitli vo vzťahu s vysloveným egoistom. Naozaj s ním chcete stráviť celý zbytok vášho života?

Pozri aj: Nevera je stará ako ľudstvo samo. Toto je 8 najčastejších dôvodov, prečo sa jej dopúšťame

huffingtonpost
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov